Show

Komentari 2

Pixies za 24sata: Kim Deal je dobrodošla ako se želi vratiti

Pixies za 24sata: Kim Deal je dobrodošla ako se želi vratiti

Glavni headlineri posljednjeg dana festivala, Pixies, u Zagrebu su bili već nekoliko puta i sviđa im se. Članovi benda kažu da im je super svirati s novom basisticom

Pokušavamo shvatiti kako smo se izgubili na toliko dugo vremena, no sada smo se vratili, komentirao je Black Fancis činjenicu da Pixies nisu 23 godine objavili novi album . Za 24sata su komentirali i odlazak basistice Kim Deal iz benda.

- Odlučila je da je gotova s Pixies. Poštujemo njenu odluku. Kao što smo i ranije govorili, dobrodošla je natrag, ako se želi vratiti. Ipak, mi nastavljamo dalje. Imamo predivnu basisticu Paz s kojom je predivno surađivati. Publika je također jako voli, a unatoč svemu što se događalo, sve ide u redu - rekao je bubnjar benda, David Lovering. Gitarist Joey Santiago dodao je kako je Paz jako talentirana te im je drago raditi s njom.

Black Francis ispričao je i kako bend odlučuje na kojem festivalu i u kojem gradu će svirati kada krenu na turneju.

- Na papiriće napišemo imena gradova te ih sve bacimo u kaubojski šešir , dobro ih protresemo te onda odaberemo grad - našalio se pjevač te je dodao kako uvijek na drugačiji način rade turneje. Istaknuo je da obožavaju Zagreb.

- U Zagrebu sam jeo najbolji sladoled i jagode u životu. To je bilo 1989. godine - rekao je.

"Moramo drugima dati šansu da osvajaju top ljestvice"

Pixies su se osvrnuli i na novu glazbu te su istaknuli da im posljednjih mjeseci snimanje novih pjesama jako dobro ide , a u tom tonu žele i nastaviti. Nakon INmusic festivala bend će nastupati na Glastonburyju u Velikoj Britaniji. Komentirali su i koji im je najdraži trenutak cijele karijere.

- Najdraže mi je bilo vrijeme kad smo krenuli svirati na područje bivše Jugoslavije. Otišli smo prvo u Grčku krajem 80-ih godina i tamo smo bili tri dana te smo se vozili na mopedima i bilo je odlično - rekao je Black Francis. Santiago je kazao kako će nakon turneje snimiti novi album koji će osvojiti sve top liste pa će opat pasti i onda će ponovno na turneju.

- Moramo nekom drugom dati šansu da sada osvaja top ljestvice - zaključili su Pixies.

Bend je bio headliner posljednjeg dana najvećeg open air festivala u Hrvatskoj, a svirali su pred nekoliko tisuća ljudi.

Najčitaniji članci