To je to što me zanima!

Pjevačica je zgrozila izjavom: Silovane žene su si same krive

Pjevačica Pretendersa, Chrissie Hynde, u intervjuu je savjetovala ženama da se ne oblače izazovno jer tako privlače silovatelje. Chrissie je i sama žrtva silovanja
Vidi originalni članak

Povodom izlaska njene autobigorafije, Chrisse Hynde (63), dala je intervju za The Sunday Times u kojem se osvrnula i na jednu od tema iz svoje knjige. 

U autobiografiji imena 'Reckless: My Life as a Pretender', pjevačica je opisala kako ju je silovala banda bajkera kada joj je bila 21 godina. Bajkeri su je pozvali na tulum, a ona je, pijana, pristala. Kada su je odveli u napuštenu kuću, prisilili su je da ih seksualno zadovoljava. 

- Ako hodam uokolo samo u donjem rublju i pijana sam, čija to krivnja može biti - upitala je pjevačica novinarku koja ju je intervjuirala, Krissi Murison. 

- To je sve moja krivnja i prihvaćam potpunu odgovornost - dodala je Hynde. 

- Ako hodam pristojno odjevena, držim se svog posla, a netko me napadne, onda mislim da je to njegova krivica. Ali, ako sam napadna, sve izbacim i provokativna sam, onda mamim nekoga tko je već mentalno neuravnotežen. To je samo zdrav razum - izjavila je Hynde te savjetovala ženama da ne nose visoke pete kako bi mogle pobjeći ako zatreba. 

Njena izjava šokirala je mnoge, a javno ju je prozvala udruga za potporu žrtvama silovanja.

- Žrtve seksualnog zlostavljanja ne smiju se osjećati krivima za takav grozan zločin i pretrpljenu bol, bez obzira koliko su bile ranjive u tom trenutku - kazala je voditeljica udruge Lucy Hasting.

Korisnici društvenih mreža također osuđuju nepromišljenu izjavu pjevačice.

'Draga Chrissie Hynde. NIŠTA ne opravdava silovanje. Ono je isključivo krivnja silovatelja', napisao je Antony.

Stručnjaci su, pak, objasnili da je Chrissiein stav 'jednostavno psihološko opravdanje' koje pomaže žrtvama da misle da mogu spriječiti eventualne buduće napade. 

Idi na 24sata

Komentari 126

  • Mart15 01.09.2015.

    što sa silovanjima koja se dogode kad žena nije izazovno odjevena? onda u islamskom svijetu bi silovanje bilo nepoznat pojam, a nije. ova izjava je i uvreda muškarcima jer ih se svodi na razinu životinja bez kontrole i mozga.

  • Andrija123 01.09.2015.

    Žalosno je da netko općenito ima takvu neku bolesnu nakanu da nekoga zaskoči u trenutku slabosti! Takva osoba koja to radi, isto bi napravila i kada je u pitanju hrana, nečiji život ili 2 minute seksualnog olakšanja, bez pristanka..... Ljudi koji se povode nagonima na štetu drugih, imaju veliki problem! Osobno mislim da je bolje da se žene oblače manje izazovno, kao prvo da ostave na maštu muškarcima, a drugo da razvijaju neke druge stvari na sebi i u sebi. Uvijek na žalost ima budala , koje žene gledaju isključivo kao predmet zadovoljavanja svojih potreba.....To je ona dobro rekla, ali je tužno da živimo u takvom svijetu. Po meni ako netko želi neka hoda gol, a ne radi probleme druge vrste, ta osoba nikako ne zaslužuje biti silovana. Nitko to ne zaslužuje!

  • felipe 01.09.2015.

    "Pjevačica je zgrozila izjavom: Silovane žene su si same krive" ...pa valjda žena zna najbolje i ima pravo na mišljenje iz prve ruke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare