To je to što me zanima!

Pjevačica promijenila tekst nove pjesme, kritizirali su je zbog jedne riječi: 'Vrijeđa invalide'

Dopustite mi da razjasnim jednu stvar. Nikada nisam željela promovirati pogrdan jezik. Kao debeloj crnkinji u Americi, upućeno mi je puno riječi mržnje, tako da razumijem, poručila je Lizzo
Vidi originalni članak

Nakon što su je prozvali da u svojoj pjesmi koristi pogrdni naziv za osobe s cerebralnom paralizom, pjevačica Lizzo (34) promijenila je riječi pjesme 'Grrrls'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dano mi je na znanje da u mojoj novoj pjesmi postoji pogrdna riječ. Dopustite mi da razjasnim jednu stvar. Nikada nisam željela promovirati pogrdan jezik. Kao debeloj crnkinji u Americi, upućeno mi je puno riječi mržnje, tako da razumijem. Ponosna sam što mogu reći da postoji nova verzija pjesme Grrrls - napisala je pjevačica na Instagramu. 

Lizzo je u pjesmi upotrijebila riječ 'spaz', što je pogrdni izraz za osobu s cerebralnom paralizom, pa su je mnogi prozvali na društvenim mrežama i izrazili svoju ljutnju i razočaranje.

NAJIŠČEKIVANIJA MODNA VEČER FOTO Najbolji trenuci Met Gale: Lizzo svirala flautu, Leto stigao s dvojnikom, a Kim kao Marilyn

- Najpredvidljivija stvar s cijelom pričom s Lizzo je to što se toliko ljudi bez invalidnosti osjeća pozvano da govori osobama s invaliditetom što je uvredljivo. Ako vam neka marginalizirana skupina kaže da je nešto uvredljivo i grubo, nije na vama da raspravljate - pisalo je u jednom komentaru.

Nova verzija pjesme 'Grrrls' sada uključuje tekst 'Hold me back' umjesto originala. Lizzo je rekla da je promjena 'rezultat njenog slušanja publike i reagiranja na to'.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare