To je to što me zanima!

Ples na trampolinima oduševio je publiku na Tvrđavi Barone

Plesači HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke nastupili su s predstavom Bolero na drugoj večeri Šibenik Dance Festivala. Publika je uživala i u izvedbama Laje Field i Martina Durova, te Xie Xin Dance Theatrea
Vidi originalni članak

Koreografija Grka Andonisa Foniadakisa i čudesna izvedba "Bolera" na trampolinima plesača Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke ostavila je bez daha publiku u Šibeniku. Druga večer Šibenik Dance Festivala na sceni Tvrđave Barone u utorak je potvrdila koliko je suvremeni ples zabavan, ali i izuzetno kompleksna disciplina, navodi se u priopćenju za medije.

- Tri, četiri tjedna trenirali smo po šest, sedam sati dnevno. Bilo je jako teško prilagoditi se visokoj kvaliteti kretanja na trampolinu. Sve ovisi o sitnim kretnjama i malim promjenama. Treninzima smo stekli odličnu kondiciju. Tijekom izvedbe je važno da djelujemo kao tim. Ako jedan pogriješi, pogreška je zajednička. Zato brzo prepoznajemo što drugi osjećaju. Moramo djelovati zajedno - kao jedan mozak, jedno tijelo, jedan dah… - kazao je baletni plesač Michele Pastorini nakon prve izvedbe njihova "Bolera" pod vedrim nebom u Hrvatskoj.

Prije Riječana, na scenu su izašli Laja Field i Martin Durov, američko-slovački plesački bračni par, s predstavom "Pinot Noir". Dvoje plesača i koreografa, rado na scenu izvlače stvarni život, a ova predstava govori o početku njihove veze, životu u New Yorku i kulturološkim razlikama.

- Naša je želja stvarati predstave za što širu, a ne isključivo za ekskluzivnu plesnu publiku. Želimo razumijeti ljude i dati im nešto što oni razumiju. Tijekom izlaska, konkretno gledanja naše predstave, pogotovo u doba kad ih sve više toga opterećuje, mi im trebamo pružiti nešto što će ih zabaviti - rekli su Laja Field i Martin Durov.

Prve večeri na otvorenoj pozornici Tvrđave Barone predstavili su se Xie Xin Dance Theatre, a u srijedu i četvrtak Festival se seli u Hrvatsko narodno kazalište.

Direktorica i osnivačica festivala je Zorana Mihelčić, voditeljica i osnivačica Ansambla za suvremeni ples "SJENE“. Cjeloživotno djelovanje u plesnoj umjetnosti obilježile su avangardne predstave, kao i predan koreografski i stručni rad za Šibenski dječji festival. Šibenik Dance Festival svojim programom redovito privlači poznavatelje i ljubitelje suvremenog plesa, te osvaja aktualnim predstavama.

Biserka Petrović uživala je u programu koji je sastavila osnivačica festivala Zorana Mihelčić

VEZU S NJIM TREBA IZBJEGAVATI: Ovo je najsebičniji horoskopski znak

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 24.07.2019.

    a da nije to bilo na Svetom Mihovilu ?

  • 24.07.2019.

    bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare