To je to što me zanima!

Počinje 10. jubilarni književni festival 'Stih u regiji': Poezija, koncerti, razgovori s piscima...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na festivalu su od njegova pokretanja nastupili neki od najznačajnijih pisaca ovoga dijela Europe, od Bogomila Gjuzela i Ivana Kordića do Petra Gudelja i Nikice Petraka, te mnogi mlađi poznati i vrsni autori iz Hrvatske i inozemstva
Vidi originalni članak

Jubilarni 10. festival 'Stih u regiji' održat će se od 10. do 12. lipnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Organizatori su Hrvatsko društvo pisaca uz voditelja festivala Ivana Hercega i suradnika Monike Herceg i Alena Brleka. Otvorenje je u četvrtak, 10. lipnja u 19.30 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Festival je pokrenut 2009. godine, pod okriljem HDP-a, nakon što je već zaživio časopis Poezija. Na festivalu se okupljaju pjesnici iz šire regije, zemalja bivše Jugoslavije, ali i Bugarske, Poljske, tj., srednje i jugoistočne Europe. Na SUR-u se povezuje više vrsta umjetnosti, uvijek ima glazbe, odnosno mini koncerata, izložbi, okruglih stolova o različitim temama, promocija knjiga, antologija, razgovora s piscima... 

PROMO Povratak bajke u Ogulin! Raskošni Festival bajki prvo izdanje otvara sredinom lipnja!

Na festivalu su od njegova pokretanja nastupili neki od najznačajnijih pisaca ovoga dijela Europe, od Bogomila Gjuzela i Ivana Kordića do Petra Gudelja i Nikice Petraka, te mnogi mlađi poznati i vrsni autori iz Hrvatske i inozemstva. Ove godine festival se održava samo u Zagrebu, no prijašnjih godina festival se održavao i u široj okolici, od Trakošćana preko Krapine do Velikog Tabora. 

Tako će u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, svoju poeziju čitati petnaest pjesnika iz pet zemalja: Evelina Rudan, Josip Čekolj, Jovica Ivanovski, Anita Pajević, Ivica Prtenjača, Vida Sever, Branko Čegec, Nina Dragičević, Andrijana Kos Lajtman, Neva Lukić, Radmila Petrović, Damir Radić, Anita Pajević, Nina Dragičević i Radmila Petrović.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare