To je to što me zanima!

Pokolj u pulskoj Areni: Sadist Rodrigo Borgia tražio ubojstva

Snimanje TV serije ‘Borgia’ iz Dubrovnika preselilo se u Istru. Bilo je krvi do koljena. Stotine statista glumilo je mrtve građane, svećenike i časne sestre i ležalo na tlu
Vidi originalni članak

Stotine statista glumilo je mrtve građane, svećenike i časne sestre koji su nepomično više od dva i pol sata ležali na hladnoći u pulskoj Areni.

Masovni pokolj naredio je beskrupulozni sadist Rodrigo Borgia, poznatiji kako papa Aleksandar VI., jedan od najozloglašenijih papa u povijesti. Snimanje serije “Borgia”, koju u koprodukciji rade Francuska, Njemačka, Italija i Češka, nakon Dubrovnika preselilo se na obalu Istre. Prilaz pulskoj Areni znatiželjnicima je bio strogo zabranjen.

- Glumio sam mrtvog svećenika. Zbog hladnoće mi se činilo da ležim na tlu satima, ali nije mi žao. To je bilo odlično iskustvo i opet bih sve ponovio - rekao je Đole Macola, bivši bubnjar Atomskog skloništa.

Treća i posljednja sezona serije u ponedjeljak će se snimati u Svetvinčenatu u Istri. Radnja “Borgije“ smještena je u doba renesanse, a glavnu ulogu Rodriga Borgije, koji je uživao u masovnom ubijanju neistomišljenika, krađi i lažnim optužbama, igra John Doman (68), poznat i po ulogama u hit serijama “Oz” i “Žica”.

Serija se počela prikazivati tri mjeseca nakon američke inačice “The Borgias” s holivudskom zvijezdom Jeremyjem Ironsom (65) u glavnoj ulozi. Europska je dobila bolje kritike.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • hiva997 24.01.2014.

    teška para... na mokrome ležati... da ne prehlade bubrege

  • ojdimidojdimi 23.01.2014.

    to se zove posao dok ležiš da te netko plaća...................

  • user_140683 23.01.2014.

    Dobro dok je tako samo za potrebe filma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare