To je to što me zanima!

Poljski glumac proslavio 100. rođendan pa otkrio da je gay

Glumac je rođen 1920., a od 1945. glumio je na kazališnim daskama. Ispričao je kako je preživio dva svjetska rata, krize, vrijeme AIDS virusa, progone homoseksualaca i razne stigme koje im je društvo prišivalo
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ricky Martin napunio 48: 'Prije sam trebao reći da sam gay...'

Poljski glumac Witold Sadowy povodom svog 100. rođendana odlučio je progovoriti i o svojoj seksualnosti te otkrio da je gay. Sadowy u Poljskoj ima status legendarnog kazališnog glumca u mirovini, a za okruglu brojku u intervjuu o svojem životu i karijeri iznenada je otvoreno izjavio i kako je homoseksualac.

- Nisam se nikad ženio. Nemam djece i to mi je žao, ali za mene je uvijek najvažnija bila istina. A istina je da sam bio pošten i častan čovjek te da sam rođen drugačiji. Gay sam i sad sam vam sve rekao, kao u nekakvoj ispovijesti - izjavio je Sadowy. 

Glumac je rođen 1920., a od 1945. glumio je na kazališnim daskama. Ispričao je kako je preživio dva svjetska rata, krize, vrijeme AIDS virusa, progone homoseksualaca i razne stigme koje im je društvo prišivalo. 

U današnjoj Poljskoj situacija je po ovom pitanju još uvijek vrlo napeta. Riječ je o jednoj od najkonzervativnijih europskih zemalja, s jakim utjecajem katoličke crkve te gradovima koji se diče tzv. 'LGBT free' statusom, odnosno nultom tolerancijom na drugačije seksualne sklonosti. U takvim uvjetima, potez poljskog glumca odjeknuo je u medijima kao hrabar i odvažan čin.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Britanski TV voditelj nakon 27 godina braka priznao da je gay
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 21.03.2020.

    A sta je dida!?biće si isa na pregled prostate pa ri se svidilo ha ha!

  • 20.03.2020.

    Članak o totalno nepoznatoj osobi samo zato jer je riječ o tome da je gay.

Komentiraj...
Vidi sve komentare