To je to što me zanima!

Potvrdili optužnicu: Matavulju prijeti i do 12 godina zatvora

Glumca se tereti da je vozio pod utjecajem alkohola, te da zbog neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja. U nesreći je život izgubila Dolores Lambaša
Vidi originalni članak

Pred optužnim vijećem Općinskog suda u Slavonskom Brodu u petak je potvrđena optužnica protiv Stojana Matavulja (53) kojeg se tereti da je u listopadu prošle godine skrivio prometnu nesreću na A3 kod Sredanaca u kojoj je život izgubila Dolores Lambaša.

 Naime, prema optužnici njega se tereti da je oko 6.30 sati 23. listopada 2013. na autocesti A3 upravljajući terencem, zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), neprospavane noći i umora te neprilagođene brzine uvjetima na kolniku udario u vozilo marke VW Polo ispred sebe. 

Pri udaru je to vozilo sletjelo na travnatu površinu s desne strane kolnika, kao i okrivljenikovo vozilo pri čemu je u višestrukom prevrtanju iz vozila ispala 32-godišnja putnica (Dolores Lambaša) na prednjem sjedalu zadobivši pritom višestruke teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu. Za kazneno djelo koje se Matavulju stavlja na teret predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina, no ona u iznimnim slučajevima može biti i niža. Na sudu u Slavonskom Brodu bila je i majka glumice, Alma Lambaša. 

Suđenje će najvjerojatnije započeti na jesen ove godine. 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • LebronPetrovic 18.05.2014.

    Ako on treba dobit 12 godina onda bi Horvatinčić trebao dobit 200 godina !

  • vanilijica 16.05.2014.

    U životu moramo odgovarati za sve što smo učinili. Ako je dobro nagrađeni smo a ako je loše kažnjeni. Netko dobije primjerenu kaznu a netko se izvuće ovisi koliko je financijski potkovan. A li jedna stvar je uvijek ista a to je savjest.Spoznaja da si kriv je najveća kazna. Teško je živjeti sa tom spoznajom da si kriv za nečiju smrt.To ti je najveća kazna i nema zakona koji će ju smanjiti ili te osloboditi.

  • krnjevo 16.05.2014.

    Godina dana treba proteći od samog događaja do početka suđenja... brzina nam je vrlina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare