To je to što me zanima!

Pozitivan je član orkestra: HNK Split dva tjedna će biti zatvoren

Dramski i baletni kazališni ansambli, kojih se ova odluka ne tiče, nastaviti s radom i pripremama novih kazališnih programa koji su u tijeku. O novim terminima odgođenih programa izvijestit će naknadno
Vidi originalni članak

HNK Split zatvara se na dva tjedna zbog pozitivnog člana orkestra. Predstave se neće izvoditi, a upitna je bila večerašnja izvedba baletne predstave 'Correr o Fado'. Sve je ovisilo o dezinfekcijskoj službi.

POGLEDAJTE VIDEO: HNK Zagreb o novoj sezoni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moja odluka i odluka mojih suradnika je na prvi mogući znak da zaustavimo posao. U cilju zaštite djelatnika, umjetnika i naše publike zatvaramo kazalište i otkazujemo predstave. Čitavo ovo vrijeme radimo u manjim grupama, ansambli se ne miješaju, ali ipak moramo pripaziti da se ne dogodi nešto loše - rekao je intendant kazališta, Srećko Šestan.

Odluka je, istaknuo je Šestan, stigla 'iz kuće'. Nitko im nije zabranio održavanje predstava, ali ovakva odluka je preventive radi. Iz splitskog HNK poslali su i službeno priopćenje: 

- Hrvatsko narodno kazalište Split odlučilo je, radi zaštite zdravlja publike i ostalih članova kazališta, odgoditi sve predstave do daljnjeg zbog pojave koronavirusa u Orkestru Hrvatskog narodnog kazališta Split. Zbog toga, nažalost, nećemo biti u mogućnosti izvesti Requiem s kojim smo, već tradicionalno, obilježavali Dušni dan. Zbog potrebe dezinfekcije velike scene, odgođena je i predstava 'Correr o Fado' s kojom smo večeras, 29. listopada trebali proslaviti Svjetski dan baleta - istaknuli su, prenosi Dalmacija News. Dodali su kako Uprava HNK u Splitu smatra da je to najodgovornije prema publici, ali i umjetnicima; da se odgode i ostale najavljene predstave za naredne dane. 

- Ovisno o daljnjem razvoju situacije te o epidemiološkoj slici, Uprava će odlučiti o novim terminima odgođenih programa o kojima ćemo javnost pravovremeno informirati - pojasnili su. 

Dodali su i kako će dramski i baletni kazališni ansambli, kojih se ova odluka ne tiče, nastaviti s radom i pripremama novih kazališnih programa koji su u tijeku. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare