To je to što me zanima!

Poznate Hrvatice masovno pokazuju srednji prst: 'Žene, izađite na izbore dok možete'

Sloboda odabira ženama, sloboda odabira spolne orijentacije, jednakost svima bez obzira na nacionalnost i boju kože! Tko se ne slaže s jednim od napisanog, stisne prestani pratiti, jedna je od poruka poznatih Hrvatica
Vidi originalni članak

Bivša predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović (52), u jeku reakcija na izjavu Miroslava Škore (57) kako bi silovane žene s obiteljima trebale razgovarati o pobačaju, objavila je fotografiju s ispruženim srednjim prstom, poručivši da je 'prošlo vrijeme kad je žena čekala što će 'baja' reći'. Pridružila se primjeru osječke dogradonačelnice Žane Gamoš koja se fotografirala s podignutim srednjim prstom zbog te iste izjave. 

Podršku su joj pružile i druge Hrvatice putem društvenih mreža i složile se s njom.

POGLEDAJTE VIDEO: Bivša predsjednica pokazala srednji prst

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glumica Bojana Gregorić Vejzović (48) na svom Instagram profilu danas je objavila fotografiju na kojoj drži srednji prst u zraku i napisala:

- Vraćamo se u 2000. Isti stav. Žene, izađite na izbore dok još možete. 

Sličnu poruku objavila je i na Instagram storyju.

- Sloboda odabira ženama, sloboda odabira spolne orijentacije, jednakost svima bez obzira na nacionalnost i boju kože! Tko se ne slaže s jednim od napisanog, stisne prestani pratiti - poručila je Bojana. 

Osim Bojane, još je jedna Hrvatica odlučila pokazati srednji prst desničarima i Škori. I glumica Jelena Veljača (39) se oglasila na društvenim mrežama.

- Ovom prilikom pozivam sve svoje pratiteljice da pokažu srednji prst Škori koji misli da se silovana žena mora o abortusu dogovarati s obitelji. I Raspudić́u koji misli da silovana žena mora roditi, a i generalno frajerima koji misle da bilo koja žena bilo što mora. Hvala što me pratite. Volim vas - napisala je u opis fotografije na kojoj drži srednji prst u zraku. 

Pridružila im se i voditeljica Tatjana Jurić (38) koja je poručila:

- To što imam vaginu ne sprječava me da mislim da imam veća muda od tebe. 

Ona je već 2015. prvi puta podijelila takvu objavu, a po svemu sudeći, malo se toga promijenilo.

- Danas obilježavamo nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. ovo je za sve one jake žene. One koje su jače od slabića koji krenu silom. Cure, hrabro naprijed - poručila je Tatjana tada. 

Miroslav Škoro oglasio se na fotografiju bivše predsjednice i komentirao kako je to sramota za hrvatsku javnost.

- Srednji prst je upućen svima, ne samo Miroslavu Škori. To je srednji prst koji je pokazan cijelom hrvatskom narodu, svim vjernicima u Hrvatskoj, kardinalu koji je bivšu predsjednicu podržavao na izborima. To je jedna sramota za hrvatsku javnost - rekao je Škoro, prenosi N1.

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 267

  • žena i majka 30.06.2020.

    Srednji prst, je prva faza da žene odlučuju o svojim odlukama. Druga faza treba biti, da muškarci uzimaju kontracepciju, onda neće biti ne željne trudnoće. Protivnici pobačaja, neće morati marširati a neće trebati ni damovi za ne zbrinutu djecu.

  • 20.06.2020.

    Buahahaha, mozda u Hercegovini...!

  • 350km/h 20.06.2020.

    koj face ,docekale svojih pet mimuta da im slika izade u novinama , poznate hrvatice , mogu mislit po cemu su poznate hahaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare