To je to što me zanima!

Predstavljala nas je na dječjoj Euroviziji, sada ima singl 'Raj'

Pjesma je nastala kao želja za prikazivanjem nekog utopijskog okruženja koje osjećamo kad smo jako u ljubavi. Ta oaza sreće, mira, bezgrešnost kada je sve idilično i upravo rajski, kaže Nika
Vidi originalni članak

Pjevačica Nika Turković (24) je kao djevojčica 2004. predstavljala Hrvatsku na izboru za Dječju pjesmu Eurovizije, a u rujnu prošle godine vratila se na domaću glazbenu scenu nakon 15 godina. 

Nika se pojavila sa singlom 'U mraku', a sada predstavlja novi singl 'Raj'.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Pjesma je nastala kao želja za prikazivanjem nekog utopijskog okruženja koje osjećamo kad smo jako u ljubavi. Ta oaza sreće, mira, bezgrešnost kada je sve idilično i upravo rajski. Također mi se prožela i tema svijeta u kojem živimo, gdje je često važnije da je ljubav savršena na van, a ne iznutra - i upravo to kako je bitnije, bolje i važnije da je unutrašnjost rajska, dok izvana može biti kako god to ljudi žele doživjeti - kaže Nika.

Sada već uhodani duo u stvaralaštvu, Nika i glazbenik Ivan Pešut (38), opet su potvrdili da je fuzija njihove glazbe i teksta upravo ono što se čekalo na glazbenoj sceni. 


 
- Ideju za sam kraj pjesme donio je Pešut, pa smo zapravo od kraja i krenuli. On je posložio sve rajske, ambijentalne zvukove u cjelinu, napravili smo glazbenu podlogu i ja sam zatim preko toga napisala tekst i melodiju - objasnila je Nika. Vizualni identitet ponovno je nastao pod vodstvom produkcije Sestrice, redatelja Luke Sepčića i producentice Ane Badurine koji su još su jednom okupili, kako Nika kaže, tim iz snova. 

- Htjela sam da se prikaže sve onako kako ja to čujem u svojoj glavi. Vrlo ambijentalno, čak pomalo u transu, bijelo, prozračno, lagano, zaljubljeno i nježno, uz dodatak snage - dodala je glazbenica. 

- Dario Radusin na kameri te neizbježna Maida Srabović u montaži, očekivano su mi ispunili sva očekivanja. Luka Kuzmanić postao je moj vizualni partner u zločinu. Htjela bi se zahvaliti i Kiari, Ani, Žani i Toniju za pomoć na setu - i najmanje uloge stvaraju velike priče. Veliku zahvalu želim uputiti i Hrvatskom glazbenom zavodu, prostoru u kojem je moja pjesma pronašla svoj dom. U trenutku kada smo ušli u dvoranu, sve je bilo kristalno čisto i znali smo da radimo na jednoj posebnoj rajskoj priči - zaključila je Nika.

Ostatak tima zaokružio je ovu snažnu vizualnu priču: Ivana Vukušić u suradnji s Envy Roomom, Klisabom i Adidasom, Mijo Majhen i Sonja Kvesić koji su stvorili Nikin vizualni identitet, Petra Mikšik koja ga je prenijela u magične fotografije te Nina Mia Čikeš koja se pobrinula za bogatu scenografsku priču. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 20.02.2020.

    Vjerojatno ju tata financira a veliku reklamu ima i na Ig od strane tzv influencerica🙄

  • 20.02.2020.

    Meni je pjesma "U mraku" predobra...basovi su mi extra... Poslusati cu i ovo bas da vidim jel nastavila u istom smjeru...

  • Prki600 20.02.2020.

    Što ne istiska te čvimbe po licu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare