To je to što me zanima!

Premijera Sergejeva filma na Palama otkazana zbog prijetnji

Iz moralnih i sigurnosnih razloga otkazana je premijera filma 'Montevideo, Bog te video'. Srbi su bijesni jer je Sergej Trifunović imao majicu s likom Jovana Divjaka
Vidi originalni članak

Premijera filma "Montevideo, Bog te video" redateljskog prvijenca Dragana Bjelogrlića zakazana za ponedjeljak na Palama pored Sarajeva, otkazana je "iz moralnih i sigurnosnih razloga". Nakon što se glumac Sergej Trifunović na sarajevskoj premijeri fotografirao u majici s likom uhićenog generala Armije BiH Jovana Divjaka, na Facebooku je osnovana grupa za bojkot filma u Republici Srpskoj. Mediji u tom entitetu BiH kao i mediji u Srbiji protekla tri dana na svim naslovnicama donose priču o Trifunovićevom gestu. Osuđuju ga zbog podrške čovjeku kojeg Tužilaštvo Srbije tereti za ubojstvo vojnika JNA prilikom povlačenja iz Sarajeva u svibnju 1992. 

Trifunović je kazao kako su mu majicu dali na tulumu poslije premijere jer se uznojio te da nije znao tko je lik na slici koji ga je podsjećao na Papu Ivana Pavla II. U tabloidu Kurir nazvali su ga lažovom, s obzirom da se na fotografiji s premijere vidi da ispod džempera ima istu majicu. Sve je kulminiralo najavom prosvjeda pred Kulturnim centrom na Palama, mjestu u kojem je tijekom rata u BiH stolovao, danas haaški optuženik, Radovan Karadžić. Na bojkot je pozvala i Televizija RS u središnjem dnevniku u nedjelju, a s obzirom da su među razlozima otkazivanja navedeni i moralni, očito je da je bojkot podržao i Centar za kulturu. Prosvjed je otkazan, ali su organizatori pozvali građane da dođu na paljenje svijeća u Crkvi uznesenja presvete Bogorodice na Palama u spomen žrtvama za čiju smrt krive Divjaka.

Obavijest medijima o otkazivanju filma

SVIM MEDIJIMA
Iz moralnih i sigurnosnih razloga otkazuje se film "Montevideo, Bog te video" čije prikazivanje je bilo zakazano u Kulturnom centru Pale 7. i 8. ožujka. Molimo sve one koji su već kupili karte da dođu u Kulturni centar Pale po novac. 
S poštovanjem! Direktor Gordana Samardžija

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Mirho 29.04.2011.

    Sergej je umjetnik koliko znam,a covjek nije znao ni ko je to,ni sta je! Ali ljudi su takvi da odmah nesto u negativnom smislu prokomentarisu,kao niko ne moze da uradi nesto nesvjesno ili u neznanju.

  • cume22 26.03.2011.

    kao prvo to uopce nije Sergejev film nego film Dragana Bjelogrlica,Sergej tu samo glumi...a to je ogromna razlika izmedju Reditelja i glumca...postovani 24 sata

  • RobertDujo 17.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare