To je to što me zanima!

Preminula je Višnja Korbar, ikona kajkavske popevke

Ugledni glazbenik Miljenko Prohaska 1970. godine na Opatijskom festivalu zaključio je kako je Korbar jedna od rijetkih pjevačica koja sve može dobro otpjevati
Vidi originalni članak

U Zagrebu je u 81. godini preminula Višnja Korbar, pjevačica vrlo popularna 60-ih i 70-ih godina, javlja portal zagorje.com, a vijest o smrti potvrdio je njen dugogodišnji prijatelj, novinar i publicist Željko Slunjski. Korbar je posljednje godine života provela u domu za starije i nemoćne osobe u Zagrebu. 

Rođena Krapinčanka s karijerom je započela 1960. godine skladbom 'San ljetne noći'. Bila je to prva Višnjina snimka za ondašnji Radio Zagreb, a nije trebalo dugo da je zapaze. Već 1966. zapjevala je u glasovitoj pariškoj Olympiji, a tamo su joj nudili nastavak karijere u Francuskoj. Ipak, nije htjela napustiti Zagreb. 

Ugledni glazbenik Miljenko Prohaska 1970. godine na Opatijskom festivalu zaključio je kako je Korbar jedna od rijetkih pjevačica koja sve može dobro otpjevati - i šlager, šansonu, zagorsku i slavonsku pjesmu, pa sve do onoga što graniči s jazzom. Tada je u alternaciji sa Zdenkom Kovačiček pjevala njegovu pjesmu 'Zbog jedne davne melodije'.

Višnja Korbar bila je ikona kajkavske popevke, pjevačica s najviše nastupa na tamošnjoj festivalskoj pozornici. Iza nje je četrdesetak popevki, među kojima i nekolicina evergreena kao što su 'Šala bila, šala bu', 'Pri veseloj Zagorki', 'Tancaj, tancaj' i dr.

Idi na 24sata