To je to što me zanima!

Preminuo je filmski i kazališni glumac Ranko Tihomirović

Ranko Tihomirović bio je poznat je po sinkronizaciji brojnih animiranih filmova i serija, kao i po filmskim,kazališnim i televizijskim ulogama
Vidi originalni članak

Jučer je, 70. godini, preminuo glumac Ranko Tihomirović. Vijest o njegovoj smrti objavili su na službenoj Facebook stranici zagrebačkog kazališta Komedija.

- S tugom smo danas primili vijest da nas je jučer, 12. prosinca 2021. u 70. godini života zauvijek napustio umirovljeni član našega glumačkog ansambla – gospodin Ranko Tihomirović - napisali su u objavi.

- Rođen je 3. lipnja 1951. u Čakovcu. Završio je studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a usavršavao se i na odjelu drame Cornell University (SAD). Prvu premijeru za Kazalište Komedija odigrao je 1973., a u stalni je angažman primljen 1. prosinca 1988. Od tada je u matičnom kazalištu odigrao uloge u brojnim predstavama – dramskim i glazbenim: Mališan, Romeo i Julija, Car Franjo Josip u Zagrebu, Dubravka, Kidaj od svoje žene, Colombe, Đerdan, Barun Trenk, Matijaš Grabancijaš Dijak, Veliki manevri u tijesnim ulicama, Kralj je gol, Isus – sin čovječji, Noć u Veneciji, Gostioničarka, Gubec-beg, Janica i Jean, Piaf, Grubijani, San ivanjske noći, Posljednja večera u pogrebnom poduzeću i Jalta,Jalta - stoji u objavi.

Ranko Tihomirović bio je poznat je po sinkronizaciji brojnih animiranih filmova i serija, kao i po filmskim i televizijskim ulogama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare