To je to što me zanima!

Preminuo je glumac Mladen Vasary, poznat po ulozi Pere iz klasika 'Družba Pere Kvržice'

Glumio je u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazalištima. Ostvario je veći broj uloga u djelima W. Shakespearea, Molièrea, M. de Cervantesa i Aristofana
Vidi originalni članak

Glumac Mladen Vasary, mnogima poznat po ulozi Pere u dječjem klasiku 'Družba Pere Kvržice', preminuo je u 69. godini nakon duge i teške bolesti u Zagrebu, potvrdili su izvori bliski glumcu za 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rodio se 1954. u Lendavi. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976. te je završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu, poznatog po fizičkom teatru. Nastupao u više zagrebačkih kazališta, od Teatar &TD, Knappu, Dramskog kazališta 'Gavella', Kazališta Trešnja, Komedije, ZKM-a, na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Splitskom ljetu i posljednjih godina u Teatru Ulysse.

Glumio je u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazalištima. Ostvario je veći broj uloga u djelima W. Shakespearea, Molièrea, M. de Cervantesa i Aristofana. Nastupao na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te je predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Idi na 24sata