To je to što me zanima!

Preminuo je pjevač Gary Wright

Pjevač hitova, 'Dream Weaver' i 'Love is Alive', koji su dosegli drugo mjesto na Billboard Hot 100 ljestvici singlova, preminuo je u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Pjevač pop hitova 'Dream Weaver' i 'Love is Alive', Gary Wright preminuo je u 80. godini. 

Pjevačev sin, Justin Wright, rekao je kako je njegov otac umro u ponedjeljak kod kuće u Kaliforniji, piše TMZ.

Ranije mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest i demencija Lewyjevih tjelešaca. Simptomi su mu se pogoršali prošle godine i teško se kretao i govorio. 

Od njega se oproštaju brojni prijatelji, jedan od njih i kantautor Stephen Bishop

- Garyjeva osobnost i iznimni talent napravio je svaki zajednički trenutak ugodnim. Njegova ostavština živjet će još puno godina. Uvijek ću njegovati njegovu toplinu i ljubaznost koju mi je pokazao on i njegova žena Rose, i uvijek ću čuvati njegove priče koje je sa mnom dijelio prošlih vremena - rekao je Stephen. 

,

Gary je počeo karijeru kao dječji glumac u TV i radijskim reklamama, a nastupao je na Broadwayu u mjuziklu Fanny 1954. Pojavio se i u The Ed Sullivan Showu.

Školovao se za liječnika u SAD-u i Zapadnoj Njemačkoj. No, napustio medicinu radi glazbe i 1967. godine postao glavni vokal u britanskom blues rock sastavu 'Spooky Tooth' prije nego što je 1970. započeo solo karijeru.

Svirao je klavijature na albumu 'All Things Must Pass' Georga Harrisona iz Beatlesa, a kasnije su postali veliki prijatelji. Harrison ga je opisao kao 'duhovnog mentora'. 

Oba hita su mu dosegli drugo mjesto na Billboard Hot 100 ljestvici singlova. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare