To je to što me zanima!

Preminuo osnivač britanskog kultnog benda King Crimson

Njegovo sviranje klavijature i saksofona bilo je u središtu iznimno utjecajnog debitantskog albuma benda 'In the Court of the Crimson King', kojeg je časopis Rolling Stone nazvao 'velikim praskom prog rocka'
Vidi originalni članak

Osnivač bendova Foreigner i King Crimson, Ian McDonald, preminuo je u 75. godini, a tužna vijest je stigla od njegove obitelji. McDonald, koji je bio suosnivač dviju rock grupa, preminuo je mirno okružen svojim najmilijima u srijedu nakon borbe s rakom, rekao je njegov agent. Engleski glazbenik, rođen u Osterleyju u zapadnom Londonu 1946. godine, osnovao je 1969. godine progresivni rock bend King Crimson. 

Njegovo sviranje klavijature i saksofona bilo je u središtu iznimno utjecajnog debitantskog albuma benda 'In the Court of the Crimson King', kojeg je časopis Rolling Stone nazvao 'velikim praskom prog rocka'. Nakon niza hitova i dva studijska albuma, uključujući 'In the Court of the Crimson King' koji je dosegao peto mjesto britanske ljestvice albuma, McDonald je napustio bend.

- Duboko sam tužan što vam mogu reći da je moj otac jučer preminuo od raka. Bio je nevjerojatno hrabar i nikada nije izgubio ljubaznost ili smisao za humor čak ni kada je bilo teško - napisao je njegov sin Max u objavi na Facebooku.

 

- Moj je otac bio briljantan, intuitivan glazbenik, nježne duše i divan tata. Živjet će zauvijek kroz svoju prekrasnu glazbu i ljubav svojih obožavatelja. Hvala svima - dodao je Max.

ZVIJEZDA 'PUNE KUĆE' Bob Saget preminuo od ozljede glave: 'Mislio je da nije ništa'

Trailer za novi dokumentarac o bendu objavljen je prošlog tjedna. U njemu se McDonald ispričao suosnivaču Robertu Frippu što je napustio bend.

Idi na 24sata