To je to što me zanima!

Preminuo Vangelis: Skladao je glazbu za 'Blade Runner', a za 'Vatrene kočije' dobio i Oscara

Nadahnuće je pronalazio u svemirskim istraživanjima, prirodi, futurističkoj arhitekturi, Novom zavjetu i u studentskom pokretu iz svibnja 1968. Grčka glasila pišu da je Vangelis umro od koronavirusa u Francuskoj
Vidi originalni članak

Grčki skladatelj najpoznatiji po glazbi za filmove "Istrjebljivač" ("Blade Runner") i "Vatrene kočije", Vangelis Papathanassiou, poznat kao Vangelis, umro je u 79. godini, objavio je u četvrtak grčki premijer Kiriakos Micotakis.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Vangelis Papathanassiou nije više među nama", napisao je premijer na Twitteru. "Glazbeni svijet je izgubio svjetskog (umjetnika) Vangelisa", dodao je.

ZBOGOM, MAESTRO Istaknuti skladatelj i dirigent Pavle Dešpalj umro u 88. godini

Taj samouki glazbenik, pionir elektroničke glazbe, pronalazio je nadahnuće u svemirskim istraživanjima, prirodi, futurističkoj arhitekturi, Novom zavjetu i u studentskom pokretu iz svibnja 1968. Za glazbu za "Vatrene kočije" nagrađen je Oscarom.

Grčka glasila pišu da je Vangelis umro od koronavirusa u Francuskoj, gdje je boravio kad ne bi bio u Londonu ili u Ateni. Među desetak filmova za koje je skladao glazbu bili su "Nestao" Coste Gavrasa, "Žučni mjesec" Romana Polanskog i "Aleksandar" Olivera Stonea.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • otprije poznat policiji_811 12.06.2022.

    Žučni mjesec???

  • bodoku 20.05.2022.

    Genijalni kompozitor.... tužno

  • Plan B 19.05.2022.

    Umro OD ili SA korona virusom? Cijepljen ili ne? Molim potpune, a ne poluinformacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare