To je to što me zanima!

Prepoznatljivu zelenu Hulk je dobio zbog problema u tiskari

Superjunaka poznatog po svojoj zelenoj boji Stan Lee izvorno uopće nije zamislio tako. Od sive boje 'spasili' su ga samo tehnički problemi u tisku
Vidi originalni članak

Stan Lee, jedan od osnivača Marvel Comicsa, preminuo je u 95. godini, a iza sebe je ostavio golemu pop-kulturnu ostavštinu, ponajprije u vidu globalno prepoznatih likova poput Spider-Mana, Iron Mana, Daredevila, Black Panthera i mnogih drugih superjunaka u čijem stvaranju je sudjelovao. 

AUTOR MARVELOVIH JUNAKA Preminuo Stan Lee (95): Bio je genijalac i ikona svijeta stripa

Ipak, možda najzanimljivija priča povezana uz Leejeve likove veže se uz Hulka, ogromno mutirajuće čudovište nadljudske snage. Superjunaka poznatog po svojoj zelenoj boji Lee izvorno nije zamislio tako. Naime, Hulk je izvorno zamišljen kao zastrašujući lik inspiriran Frankensteinom te Dr. Jekyllom i Mr. Hydeom, a njegova boja trebala je biti siva.

Na putu toj ideji stali su problemi u tiskari, pri čemu iz Marvela nisu mogli dobiti konzistentnu i željenu nijansu sive za Hulka pa mu je Lee dodijelio zelenu koju nije imao nijedan drugi superjunak tog vremena te se taj potez ispostavio kao pun pogodak. 

PREPOZNAJETE LI GA? Kralj 'cameo' uloga: Stan Lee je vrtlar, prodavač, prolaznik...

Lee je za drugo izdanje stripa obavijestio kolorista Stana Goldberga o novoj boji, a s obzirom na tu promjenu Hulk je dobio i mnoge nove nadimke poput Zelenog Golijata, kako ga je njegov kreator volio nazivati. Poklonici Hulka mogli su vidjeti sivu varijantu u još nekim budućim prilikama, no njegova zelena, dominantna persona definitivno je pobijedila i ustalila se prvenstveno zbog tehničkih problema na koje su naletjeli početkom 60-ih godina.  

O ovome nikad ne razmišljamo: Hrana koju mi danas jedemo nekad je služila kao lijek za razne bolesti

Idi na 24sata

Komentari 2

Komentiraj...
Vidi sve komentare