To je to što me zanima!

Princ Philip je iza sebe ostavio nasljedstvo od 87.7 milijuna kuna, otkrili i kome će pripasti

Bogatstvo vojvode od Edinburgha akumuliralo se tijekom njegove karijere u mornarici, kao i poslovima unutar obitelji no, ono je uglavnom činila imovina i vrijedni predmeti
Vidi originalni članak

Princ Philip preminuo je 9. travnja 2021. godine, a iza sebe ostavio pozamašno nasljedstvo. Prema napisima britanskih medija radi se od 87.7 milijuna kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bogatstvo vojvode od Edinburgha akumuliralo se tijekom njegove karijere u mornarici, kao i poslovima unutar obitelji. Uglavnom se radi o imovini i vrijednim predmetima. Princ je imao i portfelje dionica i imovine, zajedno s vrijednom zbirkom umjetnina i rijetkih knjiga. 

Dio predmeta iz vojvodinog nasljedstva ostat će kod njegove supruge, kraljice Elizabete II.(94), a za drugi dio se već znaju njegovi nasljednici. 

Naime, njegovi poniji i tamnozelena kočija pripast će njegovoj 17-godišnjoj unuci, Lady Louise. Ona je oduvijek dijelila djedovu ljubav prema vožnji sportskih kočija, a sam princ Philip viđen je kako ju ponosno gleda na natjecanju 'Royal Windsor Horse Show' u 2019. godini, gdje je zauzela treće mjesto. 

Lady Louise kći je princa Edwarda i Sophie Wessex, a konji i kočija nisu jedino što će naslijediti od svog pokojnog djeda. 

Najmlađi kraljičin i Philipov sin, princ Edward od oca će naslijediti njegovu titulu vojvode od Edinburgha, ali tek nakon što kraljica umre.

Kada se princ Edward 1999. godine oženio za Sophie Rhys, njih dvoje dobili su titule grofa i grofice od Wessexa. Buckinghamska palača već tada je najavila da će Edward jednog dana naslijediti svog oca.

Princu Edwardu ovo neće biti veliki problem jer je ranije krenuo očevim stopama preuzimajući mnoga pokroviteljstva. Jedno od njih je mjesto povjerenika prestižne nagrade vojvode od Edinburgha kao i pokrovitelj Međunarodnog festivala u Edinburghu. 

No, uglavnom sve na imanju princa Philipa pripast će kraljici, što znači da se porez na nasljedstvo neće plaćati prema zakonu koji dopušta neoporezivo nasljeđivanje supružnika. 

Fali ti zabave? Klikni na Oriđiđi Videoteku!

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nap 22.04.2021.

    nisu se namučili uzivotu uvijek im je tekao med i,mlijeko

  • Bicek1 22.04.2021.

    i ja bi nešto

  • pink007 22.04.2021.

    a gdje je pecat

Komentiraj...
Vidi sve komentare