Obavijesti

Show

Komentari 19

Princ Philip je iza sebe ostavio nasljedstvo od 87.7 milijuna kuna, otkrili i kome će pripasti

Princ Philip je iza sebe ostavio nasljedstvo od 87.7 milijuna kuna, otkrili i kome će pripasti
4

Bogatstvo vojvode od Edinburgha akumuliralo se tijekom njegove karijere u mornarici, kao i poslovima unutar obitelji no, ono je uglavnom činila imovina i vrijedni predmeti

VIDEO

Princ Philip preminuo je 9. travnja 2021. godine, a iza sebe ostavio pozamašno nasljedstvo. Prema napisima britanskih medija radi se od 87.7 milijuna kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

Preminuo princ Philip 02:00

Bogatstvo vojvode od Edinburgha akumuliralo se tijekom njegove karijere u mornarici, kao i poslovima unutar obitelji. Uglavnom se radi o imovini i vrijednim predmetima. Princ je imao i portfelje dionica i imovine, zajedno s vrijednom zbirkom umjetnina i rijetkih knjiga. 

Dio predmeta iz vojvodinog nasljedstva ostat će kod njegove supruge, kraljice Elizabete II.(94), a za drugi dio se već znaju njegovi nasljednici. 

Funeral of Britain

Naime, njegovi poniji i tamnozelena kočija pripast će njegovoj 17-godišnjoj unuci, Lady Louise. Ona je oduvijek dijelila djedovu ljubav prema vožnji sportskih kočija, a sam princ Philip viđen je kako ju ponosno gleda na natjecanju 'Royal Windsor Horse Show' u 2019. godini, gdje je zauzela treće mjesto. 

Lady Louise kći je princa Edwarda i Sophie Wessex, a konji i kočija nisu jedino što će naslijediti od svog pokojnog djeda. 

Najmlađi kraljičin i Philipov sin, princ Edward od oca će naslijediti njegovu titulu vojvode od Edinburgha, ali tek nakon što kraljica umre.

Kada se princ Edward 1999. godine oženio za Sophie Rhys, njih dvoje dobili su titule grofa i grofice od Wessexa. Buckinghamska palača već tada je najavila da će Edward jednog dana naslijediti svog oca.

Princu Edwardu ovo neće biti veliki problem jer je ranije krenuo očevim stopama preuzimajući mnoga pokroviteljstva. Jedno od njih je mjesto povjerenika prestižne nagrade vojvode od Edinburgha kao i pokrovitelj Međunarodnog festivala u Edinburghu. 

No, uglavnom sve na imanju princa Philipa pripast će kraljici, što znači da se porez na nasljedstvo neće plaćati prema zakonu koji dopušta neoporezivo nasljeđivanje supružnika. 

Fali ti zabave? Klikni na Oriđiđi Videoteku!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin