To je to što me zanima!

Prizor ga je slomio: McGregora su rasplakale izbjeglice u Iraku

Glumac je proveo tri dana u Iraku tijekom kojih je posjetio tri izbjeglička kampa. Pričajući o svojem iskustvu, rasplakao se pred kamerama te je poručio da se radi o problemu koji se ne smije ignorirati
Vidi originalni članak

Osim što je junak filmova “Trainspotting” i “Ratovi zvijezda”, škotski glumac je od 2004. i UNICEF-ov ambasador dobre volje. Ewan McGregor (45) u novoj humanitarnoj misiji posjetio je izbjeglički kamp u gradiću Debagi u sjevernom Iraku i družio se s djecom koja su zbog ratnih strahota morala otići iz svojih domova.

- Srce mi se slomilo kad mi je djevojčica Mirna rekla kako je godinu dana spavala u razrušenom trgovačkom centru. I sam imam petero djece i nemoguće mi je ostati ravnodušan na ljudsku tragediju, osobito onu dječju - rekao je glumac te ističe da ga je to iskustvo dirnulo i promijenilo mu pogled na svijet. 

- Pričao sam s majkama koje su pod vatrom strojnica bježale iz svojih kuća s djecom u rukama. Rekli su mi da im je najvažnije da su skupa, a sve ostalo je nebitno. To me jako dirnulo - ispričao je McGregor koji se slomio pred kamerama ITV Newsa. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • BLACKDOG 03.08.2016.

    Normalan čovjek ne može ostati ravnodušan, treba stati i promisliti o tim ljudima...Užas je to, užas!

  • DamTi18cm 03.08.2016.

    Onda kažu kako je Biblija izmisljena,a sve se odigrava upravo po njoj. Da ju samo čitate, pa nebi bulaznili gluposti vec uvidjeli da smo pri kraju jedne ere a dolazak Boga Oca u Isusu je neizbježan. Zemlja nece dozivjeti 2030-tu godinu. Sigurno. Rat uskoro za koju godinu,udar jednog nebeskog tijela,dolazak antikrista koji ukida sve vjere i na posljetku dolazak Isusa. ;)

  • 1234567890 03.08.2016.

    Zao mi je svih neduznih izbjeglica. Ali isto tako, zao mi je i Europe koja se pretvara u Bagdad svakim danom. Pa ipak, zanimljiva mi je ova propaganda koja se sada opet provlaci u novinama, a bas danas na HRT-u film o ratu u Afganistanu, velikom izbjeglickom kampu, afganistanskoj borbi protiv ruskih komunista i, naravno, svesrdnoj pomoci amerikanaca u naoruzavanju "pobunjenika" (citaj terorista)... Pitam se, je li nam nesto pokusavate reci tim propagandama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare