To je to što me zanima!

Problemi s matricom otjerali su španjolsku grupu s Eurovizije u Zagrebu 1990. godine...

Nesretni Španjolci imali su problema s matricom, a pjesma im nije započela od početka pa su se tako pogubljeni udaljili s pozornice i ostavili publiku krajnje zbunjenom
Vidi originalni članak

U drugoj polufinalnoj večeri Dore u studiju Anton Marti na Prisavlju došlo je do tehničke greške nakon nastupa Natalie Balmix (26).

Kad je Balmix završila s pjevanjem, a svjetla se ugasila, zasvirala je matrica na kojoj se nalaze instrumental i njezin vokal. Balmix se pomalo kiselo nasmijala, a matrica je ubrzo ugašena. 

ANKETA: OD 1993. DO 2023. Ovo su sve pobjedničke pjesme s Dore. Koja vam je najbolja?

- Što se tehničke greške tiče, ja je nisam čula, a nadam se da se neće ponoviti u nedjelju u finalu - komentirala je Natalie.

Nije ovo prvi put da na glazbenom natjecanju u Zagrebu dolazi do ponavljanja matrice.

BURNE REAKCIJE I SINOĆ Gledatelji Dore nakon drugog polufinala: 'Što je sa zvukom? Lasagna i Raiven su odlični...'

Nakon pobjede grupe Rive 1989., tadašnja Televizija Zagreb 1990. godine organiziralaje Euroviziju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Među favortima je bila španjolska grupa Azúcar Moreno s pjesmom 'Bandido'.

Španjolski duo je prvi izašao na pozornicu, ali ubrzo su pobjegle. Naime, dogodila se stanka u prvim taktovima pjesme zbog problema s matricom. Pjesma nije započela od početka, pa su se Španjolke izgubile u pjevanju i napustile pozornicu, na užas publike koja je sjedila u dvorani. Ipak, vratile su se na scenu i otpjevale 'Bandido' koji je kasnije postao veliki eurovizijski hit.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 4

  • TheBigAlbatros 24.02.2024.

    Kad je Dora i neki događaji na HRT-u čak i kvizovi to nista ne radi HRT. Iznajmljuje se jedna produkcijska kuća koja sve to organizira a HRT samo plaća sa novcima od pretplata..

  • StrasniRash 24.02.2024.

    HRT zaposlio Nepalce u tehničkom studiu.

  • fui24h 24.02.2024.

    Po eurosong forumima pišu ljudi da je 1990 bio najgori eurosong, totalna neorganizacija i užasno katastrofalno loš orkestar. Nakon zagreba par god poslije su organizatori odlučili ukinut orkestar, toliko je loše bilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare