To je to što me zanima!

'Procurio' traumatičan razgovor Diane i Charlesa nakon zaruka

Na pitanje jesu li zaista zaljubljeni Diana je 'kao iz topa' rekla da jesu, dok je Charlesov odgovor glasio: 'Što god ljubav značila'. Dodao je da sve ovisi o vlastitoj interpretaciji
Vidi originalni članak

Svijet bruji o Netflixovoj seriji 'Kruna', u kojoj je riječ o životu britanske kraljevske obitelji. U trećoj epizodi koja nosi naziv 'Fairytale' tema su zaruke Lady Di i princa Charlesa (72). To je jedan od istaknutijih trenutaka četvrte sezone serije. U 'Kruni' su zaruke prikazane kao vrlo ležerne i kratkog trajanja. Charles je rekao da je zaprosio Dianu bez da je kleknuo pred nju, a ona je izjavila kako joj je to najsretniji dan u životu. Poslije zaruka, Charles je poslao Dianu natrag u njezin stan u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO: Godišnjica smrti princeze Diane

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema Dianinoj biografiji, koju je napisao Andrew Morton, Diana isprva nije shvatila zaruke ozbiljno.

- Upitao me hoću li se udati za njega, a ja sam se nasmijala - rekla je Diana u jednom od mnogih intervjua te dodala: 

- Sjećam se da sam razmišljala kako je sve šala i rekla sam 'aha, OK' i smijala se. No on je bio smrtno ozbiljan.

Kasnije je par došao do kraljice Elizabete II. kako bi odabrali zaručnički prsten, predivni 14-karatni safir okružen s 14 dijamanata. Tada je prsten vrijedio 60.000 dolara, što je oko 380.000 kuna. No danas mu se vrijednost povećala na 3,1 milijun kuna. 

Zaruke Charlesa i Diane postale su službene 24. veljače 1981. godine. U neslavnom intervju za BBC, Charles i Diana prisjećaju se kada su se prvi put upoznali, što se dogodilo kada joj je Charles predložio brak i jesu li zaista bili zaljubljeni. Interakcija s novinarom izgledala je uljudno, ali nevjerojatno usiljeno. 

Kada je Charles prvi put vidio Dianu pomislio je kako je vesela, zabavna i privlačna pa dodao da je oduševljen i presretan zbog zaruka. Na pitanje jesu li zaista zaljubljeni Diana je 'kao iz topa' rekla da jesu, dok je Charlesov odgovor glasio: 'Što god ljubav značila'. Dodao je da sve ovisi o vlastitoj interpretaciji. 

POGLEDAJTE INTERVJU NAKON ZARUKA:

Diana je kasnije taj trenutak nazvala traumatičnim.

- To je potpuno izbezumilo. Pomislila sam kakvo je to čudno pitanje, odnosno odgovor. O bože, stvarno me traumatizirao - rekla je Diana u dokumentarcu 'Diana: In Her Own Words'. 

Nakon zaruka, kako se prikazuje u seriji 'Kruna', Charles je otputovao u Australiju te su se on i Diana vjenčali pet mjeseci kasnije, 19 srpnja u katedrali St. Paul u Londonu. U 'Kruni' princa Charlesa glumi Josh O'Connor (30), princezu Dianu Emma Corrin (24), a kraljicu Elizabetu II. utjelovila je Olivia Colman (46). 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • AnđelaČmarec 31.01.2021.

    Pravi uvijek p-ostanu za nešto ''krivi'', a baš oni koji skrive i cijelu stvar upropaste na kraju ''zaborave'' svoju krivicu pa sve svale na žrtvu u cijeloj priči. Ono s ''vagonima muškaraca'' je odurno, što god to značilo. To je stvar osobne interpretacije koja želi prikazani nekoga jako pokvarenog i krivog za svoje greške koje je sam učinio. Obično baš takve promuskuitetne osobe svaljuju svoj promuskuitet na partnera-icu, (nije bitno da li je žena u pitanju ili muškarac). Što god počne vrlo ružno na kraju postane tužno.

  • StjepanValjak 18.11.2020.

    odakle procurio,jeste li zvali vodoinstalatera na ne nastradaju parketi

  • serendipity26 18.11.2020.

    Serija je super do dijela gdje su Dijanu prikazali kao hmmm... a Charlesa kao svetaca. Naime on je samo imao onu Devu a za Dijanu su izjavili citiram "Vagoni muskaraca ulaze i izlaze" . tako da bezveze

Komentiraj...
Vidi sve komentare