Obavijesti

Show

Komentari 6

'Procurio' traumatičan razgovor Diane i Charlesa nakon zaruka

'Procurio' traumatičan razgovor Diane i Charlesa nakon zaruka
7

Na pitanje jesu li zaista zaljubljeni Diana je 'kao iz topa' rekla da jesu, dok je Charlesov odgovor glasio: 'Što god ljubav značila'. Dodao je da sve ovisi o vlastitoj interpretaciji

VIDEO

Svijet bruji o Netflixovoj seriji 'Kruna', u kojoj je riječ o životu britanske kraljevske obitelji. U trećoj epizodi koja nosi naziv 'Fairytale' tema su zaruke Lady Di i princa Charlesa (72). To je jedan od istaknutijih trenutaka četvrte sezone serije. U 'Kruni' su zaruke prikazane kao vrlo ležerne i kratkog trajanja. Charles je rekao da je zaprosio Dianu bez da je kleknuo pred nju, a ona je izjavila kako joj je to najsretniji dan u životu. Poslije zaruka, Charles je poslao Dianu natrag u njezin stan u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO: Godišnjica smrti princeze Diane

Pokretanje videa...

Princeza Diana 02:08

Prema Dianinoj biografiji, koju je napisao Andrew Morton, Diana isprva nije shvatila zaruke ozbiljno.

- Upitao me hoću li se udati za njega, a ja sam se nasmijala - rekla je Diana u jednom od mnogih intervjua te dodala: 

- Sjećam se da sam razmišljala kako je sve šala i rekla sam 'aha, OK' i smijala se. No on je bio smrtno ozbiljan.

Emma Corrin

Kasnije je par došao do kraljice Elizabete II. kako bi odabrali zaručnički prsten, predivni 14-karatni safir okružen s 14 dijamanata. Tada je prsten vrijedio 60.000 dolara, što je oko 380.000 kuna. No danas mu se vrijednost povećala na 3,1 milijun kuna. 

LMKMEDIA_THE_CROWN-SEASON_4-SERIES-LMK106-52

Zaruke Charlesa i Diane postale su službene 24. veljače 1981. godine. U neslavnom intervju za BBC, Charles i Diana prisjećaju se kada su se prvi put upoznali, što se dogodilo kada joj je Charles predložio brak i jesu li zaista bili zaljubljeni. Interakcija s novinarom izgledala je uljudno, ali nevjerojatno usiljeno. 

LMKMEDIA_THE_CROWN-SEASON_4-SERIES-LMK106-52

Kada je Charles prvi put vidio Dianu pomislio je kako je vesela, zabavna i privlačna pa dodao da je oduševljen i presretan zbog zaruka. Na pitanje jesu li zaista zaljubljeni Diana je 'kao iz topa' rekla da jesu, dok je Charlesov odgovor glasio: 'Što god ljubav značila'. Dodao je da sve ovisi o vlastitoj interpretaciji. 

POGLEDAJTE INTERVJU NAKON ZARUKA:

Diana je kasnije taj trenutak nazvala traumatičnim.

- To je potpuno izbezumilo. Pomislila sam kakvo je to čudno pitanje, odnosno odgovor. O bože, stvarno me traumatizirao - rekla je Diana u dokumentarcu 'Diana: In Her Own Words'. 

Nakon zaruka, kako se prikazuje u seriji 'Kruna', Charles je otputovao u Australiju te su se on i Diana vjenčali pet mjeseci kasnije, 19 srpnja u katedrali St. Paul u Londonu. U 'Kruni' princa Charlesa glumi Josh O'Connor (30), princezu Dianu Emma Corrin (24), a kraljicu Elizabetu II. utjelovila je Olivia Colman (46). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao