To je to što me zanima!

'Prodaju nam odjeću za punije, a govore nam da smršavimo!'

Želimo inspirirati trgovce kako bi shvatili da je bitno da modeli i lutke u trgovinama trebaju izgledati kao i osobe koje će ih nositi, poručile su djevojke s oblinama
Vidi originalni članak

Alex LaRosa (23), koja je model za odjeću većih brojeva u Los Angelesu, požalila se kako se odjeća počevši od broja 42 nalazi na lutkama za odjeću koja je veličine 38. 

- Govore ženama da bi trebale željeti izgledati poput tih modela i biti kao te lutke - rekla je Amerikanka.

Dodala je kako želi da tvrtke prestanu slati krive poruke potrošačima.

- Svakodnevno dobivam poruke od punijih žena koje kažu da im je jako drago vidjeti osobu koja reklamira odjeću koju oni namjeravaju kupiti - zaključila je Alex.

'Lutke u trgovinama trebaju izgledati kao i osobe koje će ih nositi'

Glavna urednica časopisa za punije modele složila se s njom.  

- Želimo inspirirati trgovce kako bi shvatili da je bitno da modeli i lutke u trgovinama trebaju izgledati kao i osobe koje će ih nositi - zaključila je Madeline Jones. 

Iako Alex teško pronalazi poslove zbog viška kilograma, nema namjeru smršavjeti. 

- Nadam se da će tvrtke shvatiti da potrošači zapravo žele vidjeti modele koji predstavljaju punije osobe - zaključila je. 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • KikiDee 15.01.2014.

    Ima ljudi koji jako jako vole papati i veliki su gurmani i žele u tome uživati pa hi zbog toga ne brinu kilogrami. Niti ih smeta što su debeljučkasti. Jer im je mirišljavi tanjur bitniji od toga.

  • Samo Iva 15.01.2014.

    Ja vidjeh neki dan u populatnom dućanu za žene,hlače veličine 32!! Naravno bile su turbo snižene,zato su mi i zapele za oko.Pa tko to može nosit,a da je odrastao??!U Zari i još nekom dućkasu vidim uredno veličine 34,al to rijetko rijetko tko kupi.Mislim za koga to kroje,za žene s poremećajem u prehrani?Možda takve prevladavaju u Španiji odakle je Zara..I donno..Me confused..

  • popcorn2 15.01.2014.

    ja sam pogledala na vagu PRIJE blagdana,zaključila da je DOSTA,nije mi bilo lako spremati kolače i sva ona blagdanska jela,ali isplati se....u 15 dana 4 kg manje sve je u glavi,nema opravdanja osim ako je neka bolest u pitanju.Mužu se isto sviđaju obline,nije mu smetalo šta sam ajmo reći punija,ali bogme meni je došlo iz dupeta u glavu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare