To je to što me zanima!

'Profesor' T. Huljić: Magazin sam odavno trebao ukinuti

Ako ste očekivali nešto pametno čuti, vjerojatno ćete se razočarati. Čak se i jedno od moje djece čudi što to tata ima za reći, našalio se Tonči Huljić (54) na početku predavanja na zagrebačkom fakultetu
Vidi originalni članak

Na ulasku u prepunu predavaonicu studenti su ga najavili kao 'muškarca, oca, kralja'. Glazbeniku u čast, zbor Ekonomskog fakulteta zapjevao je njegovu pjesmu “Providenca”, a Tonči im se oduševljeno pridružio.

- Odmah ste mi natjerali suze na oči. Ja sam jako emotivan čovjek – rekao je Huljić koji se prisjetio glazbenih početaka. Pohvalio se kako je već od djetinjstva bio ambiciozan.

- Ja sam dijete iz bajke. Moji su roditelji Ivica i Marica. Sin sam jedinac, imao sam sve predispozicije da budem razmaženi neradnik i bonvivan, ali sam odabrao drugi put – kaže glazbenik. Prisjetio se kako je prvi nastup imao sa 17 godina u striptiz baru.

- Bio je to malo finiji bar, nisu se baš skidale. Sve je bilo crveno, puno žena i pića - rekao je Huljić. Dodaje da je već tada zaključio kako se nije uopće loše baviti glazbom.

- Magazin je trebao prestati s radom prije osam godina. Njima pišem instant-pjesmice iz kolegijalnosti jer su mi vjerovali i prije 30-ak godina - rekao je skladatelj. Tvrdi da te glazbene grupe ne bi nikad bilo da nije izbjegao vojsku.

- Sad je preveliki nesrazmjer u godinama između pjevačice i benda. Teško je pogoditi ciljnu skupinu - objašnjava Huljić koji na godinu producira oko 120 pjesama. Danas ih piše, kaže, samo po svojem guštu i briga ga hoće li se slušati.

- Nije istina da sve moje pjesme prođu. Puno ih više propadne - kaže glazbenik.

U publici je bio i lanjski natjecatelj 'Voicea' Pjerino Ružević, a u blizini su sjedile skladateljeva supruga Vjekoslava (52) i kći Hana (24).

- Moja žena je najpoznatiji tekstopisac na ovom području - ponosno je rekao i naglasio kako nije 'rasist' po pitanju glazbenog ukusa. Lady GaGu smatra briljantnom umjetnicom, a drag mu je i američki reper Eminem.

- On je bijelac koji je ušao u crnački geto. Brijao sam na njega, bio mi je ludilo - rekao je Huljić koji najradije sluša klasiku.

Dodaje da je još dobar prijatelj s violinisticom Vanessom Mae (37). Pred kraj predavanja, komentirao je i Eurosong.

- Pjesma Nine Kraljić je dobra jer ima kontrolirane emocije. Zapadni svijet razumije samo nasilje, a emociju gledaju kao slabost - objašnjava Tonči. Ponudu za apliciranje za ovogodišnji Eurosong je odbio jer, kaže, drži svoju cijenu.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • joseph_1 30.04.2016.

    kaj mislite kad ga je Tonći imal zadnji put "nutra"?

  • menart 24.04.2016.

    ja volim magazin od kad znam za se i nikad nisam okrecao ledja iako je isto bilo dosta losih pisama al me cudi Tonci.. pa nek napise u maniru magazina pismu lipu, bila spora il brza al da bude Magazinski. al ubiti volim sve znare glazbe. ljudi se nekad cude odkud sad ovo. znaci moze stari slager pa zatim rock. Funk Pop Classic pa ajmo i dobar Folk pa ide Electro. Jednostavno ❤ 🎼

  • tajnamoja 24.04.2016.

    Ima spiku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare