To je to što me zanima!

Promjena zanimanja: Nižetić je mikrofon zamijenio kuhačom

Ljubav prema ukusnoj hrani potaknula ga je da otvori restoran. Splitski pjevač nam je otkrio kako se snašao s kuhinjskom pregačom te koji su njegovi specijaliteti
Vidi originalni članak

Pjevač je nedavno izbacio spot za singl “Vječno”, a kako mu radno ljeto nije stran pojam, odlučio je malo se baciti i u poduzetničke vode. U Komiži na Visu Luka Nižetić (28) otvorio je bisto-cafe bar Fabrika, u kojem nudi hranu, koktele, najbolja dalmatinska vina, ali prije svega dobru zabavu. Restoran je uredio uz pomoć prijatelja i gotovo sve u njemu je handmade, od oslikanih zidova do namještaja, koji su dijelom i sami napravili od paleta. Drugi dio je njegova sestra Petra nabavila kucajući od vrata do vrata u Komiži i žicajući od ljudi stvari koje im više ne trebaju.

- Od malih nogu sam volio kužinavati i pripremati jela za prijatelje. Napravio sam ovo zbog ljubavi prema ukusnoj spizi - objasnio je Luka izlet u poduzetništvo. Lokacija za Fabriku činila se vrlo logičnom jer se pjevač u Komižu zaljubio na prvi pogled još u djetinjstvu.

- Vis mi je jedan od najdražih otoka, a Komiža je mjesto po mom kroju. Ima predivne plaže i zalazak sunca, dobre ljude i jednostavno se osjećam kao kod kuće -rekao je.

Od jaja na oko i čokolina do vrsnog glavnoga kuhara

Luka je u restoranu glavni kuhar te je priznao da je u početku bio malo pogubljen, ali da je ipak nekako ostao pribran.

- Zahtjevan je to posao, potrebni su velika koncentracija, red i disciplina. Moja desna ruka, prijateljica Ružica, puno mi pomaže u osmišljavanju dnevnih menija i samoj pripremi hrane. Odličan smo tandem. Još kao mali uvijek sam nešto mućkao i stavljao u pećnicu. Vršnjaci su se igrali autićima i He-manom, a ja ekspresnim loncem. Naravno, sve to što bih ‘skuhao’ bilo je nejestivo i bljutavo, ali nedugo nakon toga počeo sam sâm sebi miješati čokolino, peći jaja na oko, a u osnovnoj školi već sam znao skuhati pravi obrok - pohvalio se pjevač. Dodao je kako je promatrao majku, koja je izvrsna kuharica i koja ima smisla za estetiku pri posluživanju hrane. I danas je zna nazvati kad negdje zapne.

'Kuhinju zatvaramo u 22 sata i tek onda počinje prava zabava'

Pošto je od jutra do mraka u restoranu, Luka ove godine neće puno uživati u morskim aktivnostima nego će se posvetiti onim kuhinjskim s pregačom.

- Nudimo doručke, pa netko mora biti već od sedam u Fabrici. Naporno je, ali zadovoljni gosti i odlična zabava kad se kuhinja zatvori sav taj napor anuliraju - rekao je. Glavni specijalitet su mu riblje fritule, koje gosti obožavaju. Iako je u poslu preko glave, pjevanje ipak neće staviti na čekanje.

- Imam odličnu ekipu koja me može zamijeniti i uskočiti kad god sam odsutan. Evo, sljedeći tjedan sam već u Dubrovniku, na Babinu kuku - rekao je Nižetić.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • prekrasna 19.07.2013.

    eto sad više neka ne pjeva

  • Hasenfefer 19.07.2013.

    E prijatelju sve više mi se sviđaš. Shvatio si da u pjevanju nema kruha. A i ženu si buš lakše našel prek kuhače. Samo pazi na onu staru Baaakicu s tajnim oružjem.

  • ParlevuFranse 19.07.2013.

    Gay restoran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare