To je to što me zanima!

Psihijatar: Riječ je o nečem ozbiljnom, nezadovoljna je...

Psihijatar Vladimir Gruden zdravstvene probleme Doris Vrečko i prestanak bavljenja sportom ipak dovodi u vezu. Misli da je riječ o nečem ozbiljnijem
Vidi originalni članak

Doris Vrečko leži na Odjelu psihijatrije i pod psihološkim je tretmanom, rekao je Darko Marčinko, psihijatar KBC-a Zagreb. Ne želi ništa detaljnije otkriti. Izvori bliski Doris tvrde da je smještena na psihijatriju jer je to zatvoren odjel do kojeg novinari i ostali znatiželjnici ne mogu doći. Dodaju i kako manekenka i voditeljica 'Automotiva' Nove TV nikad nije imala psihičkih problema. Tvrde kako su kolaps, letargija i višednevni plač bivše prvakinje u mačevanju izazvani jer se naglo prestala baviti sportom, zbog čega joj se sve poremetilo.- To je znanstveno nemoguće. Prestanak bavljenja sportom uzrokuje debljanje, ali ovo ne - kaže psihijatar Vladimir Gruden. Dorisine zdravstvene probleme i prestanak bavljenja sportom ipak dovodi u vezu.- Oni vjerojatno imaju neki zajednički čimbenik koji je rezultirao prestankom bavljenjai sportom te ulaskom u krug stresa i depresije. Povlačenje iz sporta posljedica je njezine odluke da se povuče iz svijeta - analizira prof.dr.sc. Gruden. Slično objašnjava i Dorisin kolaps. Do nesvjestice, kaže, uglavnom dolazi jer padne tlak ili mozak nema dovoljno hrane ili kisika. Ali liječnici često nesvjesticom nazivaju i zbunjenost te promjenu svijesti zbog teških psihičkih stanja.

Na površinu je izašlo nešto što je dugo nosila u sebi

- Jednostavno u čovjeku prevagne poriv da pobjegne iz stvarnosti kojom je nezadovoljan. Pitanje je koliko je ovo što sad Doris prolazi privremeno stanje. Mislim da je riječ o nečemu ozbiljnijem. Vjerojatno je na površinu izašlo nešto što je dugo nosila u sebi. Izvana je bila uspješna, ali pitanje je što je zaista htjela - rekao je Gruden. Istaknuo je kako se ljudi u bolnicu ne smještaju bez dobrih razloga jer je to skupo, a i za pacijente je bolje da su doma, ako je to moguće. Psihološki tretman, dodao je, ljepši je naziv za liječenje. Uključuje psihoterapiju i lijekove. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare