To je to što me zanima!

Rade o Miri: Doživjela je brojne napade, ali bila je vrlo hrabra

Imala je i sreću u životu jer je u tadašnjim teškim vremenima 1991. godine imala podršku u svome mužu Goranu Gajiću, koji joj je bio velika podrška i najčvršća stijena za koju se držala, priča Šerbedžija
Vidi originalni članak

Mira Furlan je bila jedna od najdivnijih glumica na području bivše Jugoslavije. Svojim talentom, duhom i ljepotom bila je Mira Stupica naše generacije, započeo je glumac Rade Šerbedžija objavu na svom Facebook profilu koju je posvetio kolegici i prijateljici Furlan. 

POGLEDAJTE VIDEO: Preminula je Mira Furlan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako je ispričao, voljeli su je njezini prijatelji glumci i glumice, voljeli su je režiseri, voljela ju je publika, voljela ju je i filmska kamera.

- Svi su je voljeli. A i ona je voljela cijeli svijet. Ali se i plašila toga svijeta jer je bila beskrajno ranjiva. Kao prava heroina bila je i tragičarka u privatnom životu. Zbog svoje iskrenosti i istinoljubivosti doživjela je mnoge udarce od nacionalista u zemlji u kojoj je rođena i u kojoj je postala jedna od najvećih filmskih i kazališnih umjetnica. Doživjela je, nepravedno, mnoge udarce i napade 1991. godine od ostrašćenih nacionalista, bolje reci šovinista i boksera života.... - istaknuo je pa nastavio: 

- I kao Eva iz Krležina Vučjaka otplovila u Ameriku da bude daleko od užasa rata koji je razarao njenu zemlju i njezine narode.Tamo je, kao prava velika umjetnica, ponovno pronašla sebe i uspjela napraviti zavidnu karijeru. Godine 2001. pozvali smo je Lenka i ja da u našem teatru Ulysses igra Medeju. Bojala se povratka i ponovnog susreta sa svojom publikom. Ali bila je sjajna Medeja. A njezina publika ju je dočekala raširenih ruku. Ponovno je pronašla neku nadu u bolji svijet i bolji život. I dolazila je ponovno igrati u kazalištima i filmovima na svome jeziku i za svoju publiku.

Šerbedžija je rekao i kako je Mira teško pronalazila mir i spokoj u novim okolnostima i opet je na neki način dolazila u nesporazum sa svijetom, politikama i prilikama, odnosno neprilikama koje su još uvijek vladale na našim prostorima.

LJUBAVNA PRIČA GLUMICE Mira Furlan i muž Goran su zbog ljubavi rušili sve prepreke: Do kraja joj nije ispuštao ruku...

- Imala je i sreću u životu jer je u tadašnjim teškim vremenima 1991. godine imala podršku u svome mužu Goranu Gajiću, koji joj je bio velika podrška i najčvršća stijena za koju se držala, tako plaha i nježna i uz koga se održala u ovome okrutnome svijetu... Bila je velika. Bila je hrabra. Bila je pametna. I bila je tako lijepa kao tog jutra dan - napisao je. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • 23.01.2021.

    Rade kao Rade. Nas**o gluposti, pa uziva. Nista novo od njega

  • 23.01.2021.

    ..možda griješim ali ona nikad nije osudila agresiju ne samo na Hrvatsku nego na sve republike sfrj...dok je Hrvatska gorjela, Vukovar i Dubrovnik bili pred padom ona otišla u Beograd 01.11.1991...i iz Beograda u to vrijeme drukala protiv Hr..samo ju tamo nisu baš dočekali sa cvijećem jer je ona ipak rodom iz Zagreba pa je morala otići u SAD....da nejdem dalje....RIP

  • 23.01.2021.

    Rade , odavno je ljudima jasno tko si i što si. Bio si veliki glumac s sada si samo mali mudrijaš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare