To je to što me zanima!

Radili na projektu pet godina: Napravili smo hrvatskog E.T.-ja

Završilo je snimanje znanstveno-fantastičnog filma ‘Moj dida je pao s Marsa’. Specijalni efekti se još rade, a premijera je na proljeće. Scenarij je napisan prema istoimenoj priči Irene Krčelić
Vidi originalni članak

Napušteni rudnici, bolnice, privatne kuće... Sve su to lokacije hrvatskog znanstveno-fantastičnog filma za djecu ‘Moj dida je pao s Marsa’ kojeg su režirali Dražen Žarković i Marina Andree Škop.

U glavnim ulogama je debitantica Lana Hranjec (12), a glasom jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić (38). Dugo su trajale audicije za odabir djevojčice, a kada je Lana ispunila sve tražene kriterije, započela je s probama. 

- Šest mjeseci su trajale probe, a Lani je pomagao Ozren koji je s njom cijelo vrijeme vježbao - rekla nam je Marina Andree Škop. Cilj redatelja bio je napraviti međunarodnu koprodukciju za djecu od osam godina na više, ali i za sve odrasle koji nisu izgubili maštu.

- Htjeli smo kreirati priču koja nije samo zabavna već i poučna - kaže Marina. Radnja filma vrti se oko djevojčice Une kojoj se život u trenutku preokrene kada njezinog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod odavno srušio. Ipak, iza sebe je ostavio pilota, malenog i mrzovoljnog robota čije je ime Dodo. Kada Una pronađe Dodu, imaju manje od dana kako bi pronašli i spasili didu. 

- Kroz druženje s Unom, robotovi algoritmi postaju humani - ispričala je Marina nastanak priče o životnoj snazi ljubavi. U svijetu gdje se slavi individualizam, željeli su ukazati da je bitno mlade usmjeriti na druženje, prijateljstvo i ljubav te da su to vrijednosti koje obogaćuju ljudske živote.

Studio Dim surađuje sa šest europskih zemalja, stoga planiraju film distribuirati u Luksemburg, Norvešku, Češku, Slovačku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu. Poznati norveški glumac Nils Ole Oftebro (74) i slovačka komičarka Petra Polnišova (42) pojavljuju se u filmu, kao i mnoge mlade hrvatske nade poput Alexa Rakoša, koji je glumio u ‘Uzbuni na zelenom vrhu’, te Sven Barac

Robota vanzemaljca, Uninog prijatelja u nevolji, osmislio je Zdenko Bašić

- Kompleksno je bilo napraviti da se robot kreće. Njime su upravljala tri animatora - ispričala je Nora Krstičević iz Studija Dim. Specijalni efekti još uvijek se proizvode, a premijera filma planirana je za 21. travnja 2019. godine.

STALNO DRAMATIZIRAJU I NIŠTA IM NE VALJA: Morate dobro paziti što govorite pred ljudima rođenima u ovim znakovima zodijaka!

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 12 Majmuna 20.09.2019.

    Naši jednostvno nemaju žicu za prvit dobre filmove. Sve je to luk i voda.

  • korisničko ime zauzeto 08.01.2019.

    pronašla je patka dodu ili kaj?

  • pobocnik ljubo 08.01.2019.

    jel ovo Una na Mrežnici?

Komentiraj...
Vidi sve komentare