To je to što me zanima!

Rajko Dujmić: Iz Fosila su me izbacili samo da zgrabe novac

Bivši član spomenutog benda osjeća se prevarenim jer mu je bend obećao da neće nastupati kao Novi fosili. Rajko Dujmić tražit će zabranu korištenja tog imena
Vidi originalni članak

Nisam svojevoljno napustio Nove fosile. Nekoliko dana prije prvog koncerta oproštajne turneje u Beogradu ponudili su mi ugovor za koji su znali da ga neću potpisati, otvorio je Rajko Dujmić (60) staru priču.

Skladatelj smatra da je to članovima benda bio izgovor da ga isključe iz grupe. Nisu, uvjeren je, s njim htjeli podijeliti novac od oproštajne turneje, a dodaje i da mu žele osporiti pravo na ime Novi fosili, čiji je Dujmić vlasnik.

- Tražit ću da im se zabrane nastupi pod imenom Novi fosili. Razgovarao sam s odvjetnikom i u Hrvatskoj to neće biti problem. Tek trebamo vidjeti kako im zakonski zabraniti da kao Novi fosili nastupaju po zemljama koje nisu članice EU - kaže Dujmić.

Marinko Colnago (72), Vladimir Kočiš Zec (66) i Sanja Doležal (51) nisu zabrinuti jer navodno već imaju prijedlog novog imena. Rajko Dujmić je, pak, ogorčen jer su mu, kad su ga izbacili iz benda, obećali da neće koristiti ime Novi fosili.

- Rekli su mi da mogu mirno spavati, a ipak i dalje nastupaju pod tim imenom - žali se Dujmić.

Sanja Doležal i dalje tvrdi da se ponuđenim mu ugovorom bend htio osigurati od neugodnosti koje im je radio. Ne žele više radi Dujmićeva ponašanja plaćati penale organizatorima.

- Rajko stalno dere staru kozu. Uvjetovali smo mu da potpiše ugovor da će tri sata u Beogradu biti čist, a on to nije bio u stanju. Zato smo se razišli - tvrdi Sanja Doležal.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • kormilar 29.03.2015.

    G. Dujmić, zar ne znate da treba govoriti istinu, cijelu istinu i ništa osim istine! Ovo što vi spominjete je posljedica, a ne uzrok.

  • kluna 27.02.2015.

    Ime grupe treba svakako zaštititi od daljnjeg „propadanja“ , a to može samo onaj koji joj je najviše dao u zadnja tri desetljeća, tko je njen simbol i sinonim, Rajko. Ako se uzme u obzir da su se u jednu obitelj ponovno i iznenada slila dva dijela zarade od turneje, kao što je to i nekoć bilo, Rajkova priča o novcu ima smisla.

  • mrvica21 26.02.2015.

    Joj, kad se ova Doležalka javlja, dosta mi je svega. Pa gdje bi ona bila da nije bilo Dujmića? Sasvim nepoznata i anonimna. A Dujmić, nek je kakav je, ali on je alfa i omega Novih fosila, to je valjda svima jasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare