To je to što me zanima!

Razjasnili su kraj 'Izgubljenih': Ne, nisu bili mrtvi cijelo vrijeme

Nakon brojnih spekulacija i četiri godine od završetka popularne serije 'Izgubljeni', njezini producenti Damon Lindelof i Carlton Cuse odlučili su objasniti kraj
Vidi originalni članak

Kad je poslije šest sezona, 2010. prikazana posljednja epizoda serije 'Izgubljeni', mnogi obožavatelji nisu bili zadovoljni završetkom jer su smatrali da su mnoga pitanja ostala neodgovorena.

Nakon brojnih spekulacija i četiri godine od završetka serije, njezini producenti Damon Lindelof i Carlton Cuse odlučili su objasniti kraj. Iako su mnogi mislili da je otok predstavljao čistilište, priča je drugačija. 

'Osjećali smo da kraj treba biti duhovan'

- Ne, ne, ne. Oni nisu bili mrtvi cijelo vrijeme. Likovi su preživjeli pad aviona i zbilja su bili na otoku. A svi su bili mrtvi tek u konačnoj, zajedničkoj sceni u crkvi. Završili su u raju - objasnili su producenti te dodali kako su htjeli da serija predstavlja metaforu za one ljude koji su izgubljeni te traže smisao i svrhu života. 

- Osjećali smo da kraj treba biti duhovan, govoriti o sudbini - zaključili su Lindelof i Cuse. Razlog za njihovo, ali i okupljanje gotovo cijele postave ove serije, bila je deseta godišnjica od početka prikazivanja 'Izgubljenih'. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Zero_X 24.03.2014.

    Koje glupo objašnjenje, jel su ti producenti uopće pogledali seriju? Jasno je ko dan što se dalje desilo kada je eksplodirala bomba u onoj rupi. Detonacijom bombe su pokušali promijeniti svoju prošlost u čemu su i uspjeli te se avion uopće nije srušio na otok, ali nisu računali sa time da se za njih na otoku tom akcijom ništa neće promjeniti. Naime od tog trenutka imamo dva vremenska pravca - jedan koji se dalje nastavlja na otoku i drugi alternativni koji prati naše junake koji su sasvim normalno sa avionom doputovali svom cilju. Ako su bili mrtvi u onoj crkvi, kako su onda poginuli u toj alternativnoj stvarnosti? - to nije prikazano ili sam propustio tu epizodu? A ono što se dalje dešavalo na otoku, e to tek ostaje nezavršena priča a onaj alternativni smjer priče po meni ionako nije važan za cjelu priču te mi je potpuno nebitan - mene zanima što je bilo dalje na otoku! Ustvari ako pažljivo pogledate seriju lako se vidi da nema mrtvih, raja, čistilišta i da je sve logički objašnjeno - samo što je na kraju ostao misterij otoka pa bi se mogao da se hoće snimiti i nastavak serije! Predlažem brodolomce...

  • Foxtrotuniformcharliekilo 19.03.2014.

    Kad vam hrvatski producenti nešto odlično kao ovu seriju serviraju onda pljujte po Lost, a do tada prestanite sr.ti i uživajte u remek djelu...

  • Palmira 18.03.2014.

    Kao i skoro sve druge TV - trakavice, prva sezona se da pogledat - a što dalje to jadnije. Scenarističko petljanje sa spiritizmom pa religijom, pa svim zajedno? Mooolim? Još fale Alieni i Elvis..

Komentiraj...
Vidi sve komentare