To je to što me zanima!

Rijeka prijestolnica kulture: Od jutra do zore trajat će proslava

Rijeka donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja. Središnji program atraktivnog otvorenja u Riječkoj luci bit će u subotu, a sve započinje od 19.30 sati
Vidi originalni članak

Sve je spremno za subotu, kad Rijeka postaje eurospka prijestolnica kulture. Ponudit će više od 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje, i to na više od 30 lokacija u gradu. Tri glavne teme koje će se ispreplitati jer su dio identiteteta “grada koji teče” su voda, rad i migracije. Upravo one prikazivat će se na izložbama, predstavama, operama, konferencijama, koncertima i festivalima, u uređenjima prostora, u postavljanju skulptura i druženju građana Rijeke, regije, Hrvatske i Europe.

U središtu grada nastupit će mnogi glazbenici, poput Grooversa, Šajete, Marka Tolje te DJ-i, dramski umjetnici, vokalisti, djeca, pa i umirovljenici, koji će plesati do ponoći. Projekt Europske prijestolnice kulture donosi ulaganja financijskih sredstava u razvoj kulture u gradu koji ponese tu titulu, a ove godine ta je čast pripala Rijeci. Tako je postao prvi hrvatski grad koji nosi ovaj naslov.

Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture koje su sufinancirane sredstvima iz fondova Europske unije te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja.

'POKAZALI PIJANE KLOŠARE' Matanićev promo spot naljutio Riječane: 'Neki ljudi su neuki'

U njihovu stvaranju sudjeluje više od 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta. Središnji program atraktivnog otvorenja u Riječkoj luci bit će u subotu, a sve započinje od 19.30 sati.

Mrle i ivanka izvodit će pjesmu ‘Nije mi dobro’ u riječkom HNK povodom otvorenja, a pjevat će se i na ribarnici. Vokalni studio Rijeka je zbor na čijem se raznolikom repertoaru nalaze djela hrvatske i svjetske zborske literature, kao i obrade popularnih pjesama, a upravo oni zapjevat će na riječkoj ribarnici, a zboru će se pridružiti i članovi zbora Torretta iz centra Glazbeni vrtuljak. 

Organizatori su se potrudili ponuditi raznovrstan sadržaj pa će tako u prostorijama trgovine Tekstila biti radionica recikliranja trapera i pretvaranja traperica u nove suknje. Reciklirane suknje predstavit će se na ogradi ispred RiHuba. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 25

  • popular123 31.01.2020.

    Zasluženo je Rijeka Europska prijestolnica kulture.Ponos Hrvatske.

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 31.01.2020.

    "Kako nije kupres ili čitluk prijestolnica europske kulture" pitat će se usraški šabanluk i došljački krkanluk. kada te kulturne metropole imaju sve potrebito: kamen, gusle, vino, kamena s ramena, gospu, ognjišta, krmetinu i jagnjećinu..

  • 31.01.2020.

    Rijeka ce od ovoga dobro profitirati. 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare