To je to što me zanima!

Robert Lojpur: U 'Sve u 7!' za mene su smislili najteža pitanja

Pitanja se prilagođavaju kandidatima. Na kvalitetnijim kvizašima se štedi, a guraju se mladi, atraktivni natjecatelji koji se pojave niotkud, tvrdi nezadovoljni Lojpur
Vidi originalni članak

Splićanin je u nedjelju osvojio 'samo' 14.200 kuna. Bijesan je jer smatra da su mu urednici namjerno servirali “nemoguća” pitanja.

Robert Lojpur (46), jedan od najpoznatijih hrvatskih kvizomana, u HRT-ovu kvizu 'Sve u 7!', između ostalog, novac je dijelio na pitanjima poput: 'Koji je od ponuđenih filmova najkraći jer traje samo 77 minuta'. Odgovor je glasio 'Oklopnjača Potemkin'.

- Tog podatka nema u filmskom leksikonu u kojem pišu sve duljine poznatih klasičnih filmova. I ostali ponuđeni filmovi bili su kratki, a uz to je moguće da imaju više verzija pa je teško biti siguran koja je službena duljina - rekao je.

Bijesan je na HRT jer smatra da televizija namjerno sabotira etablirane “kvizoljupce”jer se između ostalog želi uštedjeti novac.

- Pitanja se prilagođavaju kandidatima. Na kvalitetnijim kvizašima se štedi, a guraju se domaće inačice ‘Slumdog Millionaire’ i ‘one quiz wondera’, tj. mladi, atraktivni natjecatelji koji se pojave niotkud - rekao je Lojpur. 

Dodao je kako mu se čini da je slab uspjeh znalaca odraz situacije u društvu u kojem je antiintelektualizam u zastrašujućem porastu.

- Znanje se ne cijeni pa jaki kvizaši odlaze s malo novca, a istodobno premijer se može istresti na profesora koji mu je na televiziji očitao lekciju iz povijesti - rekao je. Dodaje da kvizovi znanja nisu kao Facebook, stoga ne bi trebali pobjeđivati ljudi s najviše prikupljenih “likeova”.

Na Robertove reakcije oglasila se i urednica 'Sve u 7!' Maja Jurković koja ne opovrgava da bolji igrači dobivaju teža pitanja, a lošiji lakša. Kandidati nakon telefonske prijave rješavaju poseban test i biografski upitnik, a status natjecatelja dobivaju oni koju uđu u grupu od 25 posto testiranih s najboljim rezultatima.

- Zavisno o, prvo, rezultatima testa, koji je vrlo težak, zatim iskazanim interesima natjecatelja, hobijima, vještinama, sklonosti prema riziku i slično oblikuje se niz od sedam pitanja - opisuje Jurković. Izjavu Roberta Lojpura da nije ni imao šansu osvojiti veći iznos jer su mu dali preteška pitanja, nije htjela komentirati.

- Što se tiče zanimanja publike za igrače kviza ‘Sve u 7!’, pokazalo se da vole kad se pojavi nepoznati natjecatelj koji ih iznenadi znanjem ili osobnošću. Za poznate kvizaše interes je podijeljen. Mi ih ni preferiramo ni onemogućujemo njihov uspjeh - zaključuje Maja Jurković.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Solei_1 21.03.2013.

    U stvari, mogao bi ih Lojpur i TUZITI jer mislim da u pravilima natjecanja nigdje ne pise da se pitanja "prilagodjavaju" svakom pojedinom natjecatelju. Cak mislim da se time krsi princip postenog natjecanja (fair-playa) jer ocigledno svi natjecatelji nemaju istovjetan tretman i uvjete! Jos uzevsi u obzir da je Jurkovicka to i javno priznala, mislim da g. Lojpur ima dobre izgleda da dobije parnicu i odstetu i zauvijek stavi kljuc u bravu ovakvog kviza!

  • Crna_1 20.03.2013.

    Sve mi postalo jasno cim sam procitala da pitanja sastavlja Jurkovićka ...... ^__^

  • WOMANIZER 20.03.2013.

    asvim normalno za hrt, nije prvi ni zadnji put, a pitanja su preglupa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare