Obavijesti

Show

Komentari 99

Robert Lojpur: U 'Sve u 7!' za mene su smislili najteža pitanja

Robert Lojpur: U 'Sve u 7!' za mene su smislili najteža pitanja
3

Pitanja se prilagođavaju kandidatima. Na kvalitetnijim kvizašima se štedi, a guraju se mladi, atraktivni natjecatelji koji se pojave niotkud, tvrdi nezadovoljni Lojpur

VIDEO

Splićanin je u nedjelju osvojio 'samo' 14.200 kuna. Bijesan je jer smatra da su mu urednici namjerno servirali “nemoguća” pitanja.

Robert Lojpur (46), jedan od najpoznatijih hrvatskih kvizomana, u HRT-ovu kvizu 'Sve u 7!', između ostalog, novac je dijelio na pitanjima poput: 'Koji je od ponuđenih filmova najkraći jer traje samo 77 minuta'. Odgovor je glasio 'Oklopnjača Potemkin'.

- Tog podatka nema u filmskom leksikonu u kojem pišu sve duljine poznatih klasičnih filmova. I ostali ponuđeni filmovi bili su kratki, a uz to je moguće da imaju više verzija pa je teško biti siguran koja je službena duljina - rekao je.

Bijesan je na HRT jer smatra da televizija namjerno sabotira etablirane “kvizoljupce”jer se između ostalog želi uštedjeti novac.

- Pitanja se prilagođavaju kandidatima. Na kvalitetnijim kvizašima se štedi, a guraju se domaće inačice ‘Slumdog Millionaire’ i ‘one quiz wondera’, tj. mladi, atraktivni natjecatelji koji se pojave niotkud - rekao je Lojpur. 

Dodao je kako mu se čini da je slab uspjeh znalaca odraz situacije u društvu u kojem je antiintelektualizam u zastrašujućem porastu.

- Znanje se ne cijeni pa jaki kvizaši odlaze s malo novca, a istodobno premijer se može istresti na profesora koji mu je na televiziji očitao lekciju iz povijesti - rekao je. Dodaje da kvizovi znanja nisu kao Facebook, stoga ne bi trebali pobjeđivati ljudi s najviše prikupljenih “likeova”.

Na Robertove reakcije oglasila se i urednica 'Sve u 7!' Maja Jurković koja ne opovrgava da bolji igrači dobivaju teža pitanja, a lošiji lakša. Kandidati nakon telefonske prijave rješavaju poseban test i biografski upitnik, a status natjecatelja dobivaju oni koju uđu u grupu od 25 posto testiranih s najboljim rezultatima.

- Zavisno o, prvo, rezultatima testa, koji je vrlo težak, zatim iskazanim interesima natjecatelja, hobijima, vještinama, sklonosti prema riziku i slično oblikuje se niz od sedam pitanja - opisuje Jurković. Izjavu Roberta Lojpura da nije ni imao šansu osvojiti veći iznos jer su mu dali preteška pitanja, nije htjela komentirati.

- Što se tiče zanimanja publike za igrače kviza ‘Sve u 7!’, pokazalo se da vole kad se pojavi nepoznati natjecatelj koji ih iznenadi znanjem ili osobnošću. Za poznate kvizaše interes je podijeljen. Mi ih ni preferiramo ni onemogućujemo njihov uspjeh - zaključuje Maja Jurković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama