To je to što me zanima!

Robert Redford ide u penziju: 'Ovim se bavim od 21. godine'

Kao glumac nikada nije nagrađen Oscarom iako je ostvario nezaboravne uloge u hvaljenim filmovima - 'Žalac', 'Svi predsjednikovi ljudi', 'Tri kondorova dana' i 'Moja Afrika'
Vidi originalni članak

Američki glumac Robert Redford završio je s glumačkom karijerom, osim u kazalištu, objasnio je on u razgovoru za časopis Entertainment Weekly objavljenom u ponedjeljak. 

PREKRETNICA Redford: 'Pokret #metoo će izmijeniti kulturu Hollywooda'

- Nikad ne reci nikad, ali došao sam do zaključka da je gotovo s mojom glumom u filmovima -  objasnio je 81-godišnji glumac najavljujući da će "The Old Man and The Gun", koji bi se trebao početi prikazivati 28. rujna u SAD-u, vjerojatno biti njegov posljednji film.  U njemu tumači 70-godišnjeg recidivista koji, nakon bijega iz zatvora, kreće u niz pljački. 

- Odlazim u mirovinu jer se ovim bavim od 21. godine - rekao je Redford, jedan od rijetkih aktivnih glumaca svoje generacije. 

Od kraja sedamdesetih rijetko se pojavljivao pred kamerama, radije se okrećući režiji.  Snimio je devet dugometražnih filmova među kojima mu je prvi, "Obični ljudi", priskrbio Oscara za režiju 1981.  Redford je utemeljio filmski festival Sundance 1978.

NEMORALNO Dolazi nam prerada jedne od boljih erotskih drama iz 90-ih

Kao glumac nikada nije nagrađen Oscarom iako je ostvario nezaboravne uloge u hvaljenim filmovima - "Žalac", "Svi predsjednikovi ljudi", "Tri kondorova dana" i "Moja Afrika".  Dodijeljen mu je počasni Oscar za životno djelo 2002.

- Redford je odavao dojam da je sve lako -  reagirao je američki glumac Rob Lowe na Twitteru. "Bio je previše suptilan i previše lijep da postane glumac za nagrade". 

VIDI OVO: Kim se slikala na krevetu i postala viralni vic.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • gogo67 07.08.2018.

    jedan od zadnji velikana mog djetinjstva...

  • OttoVonBiscmark_1 07.08.2018.

    ...legenda..

  • 07.08.2018.

    Rob Lowe je na twiteru izjavio:"bio je previše lijep i suptilan za, valjda "te" nagrade.Najvjerojatnije misli na oskara, ali dobio ga je za drugo eto. No to nije mjerilo, jer on često znači i drugo. S druge stra je dobio one nagrade koje su na svoj rafiniran način vrlo vrijedne i potvrdne. U neku ruku je imao Lowe i pravo. Doista je bio presenzibilan, te spada u one rijetke, sa zgodnom spoljašnosti, koji su me impresionirali kpmpletnošću, kada sam retrospektivno gledala neke njegove filmove.Vrlo rijetko je nekomu glumcu, ili glumici pošlo za rukom, koliko toliko razbiti predrasudu o svojim sposobnostima.Uvijek se trudio iz petnih žila biti ne samo zvijezda i više od"Sexiest man a life", a to mu je na kraju i uspjelo.Uloge koje je kroz svoje glumačko iskustvo ostvario su bile raznovrsne i vrlo uspješne u diferenciranju i fasetama raznih karaktera, te se stoga vrlo uspješno dokazao u kvaliteti i to mu se nikako nemože osporiti.RR je svoj život u gruboj podjeli prošao, kroz tri razvojne etape, i svaka ga je usavršavala, kako bi na vrhuncu karijere osnovao Sundance Film Festival i počeo sa režijom 1979.Od relativno siromašnog djetinjstva i tinejdžerskoga doba u sjeni Sunset Bulevar-a do "kasa" promašaja usljed nekomercijalnih filmova do studija umjetnosti u Firenci i dalje, pa i raznih uspješnih rola, kako u filmu, tako i kao direktor, producent,politički aktivist, mogu samo reći bravo i svaka čast Robert Redford - You, one of patron and independent of Cinema :)Chapeau,chapeau

Komentiraj...
Vidi sve komentare