To je to što me zanima!

Samo oni životinje mogu raditi rukama bez drugih rekvizita

ŽELE POBIJEDITI Predstavu koja govori o borbi između dobra i zla u 'Supertalentu' izvelo je osmero amatera. Radili su sjene na platnu. Uvježbavanje je jako zahtjevno
Vidi originalni članak

Idemo do kraja! Sigurni smo u pobjedu, složni su članovi Kazališta sjena iz Karlovca. Oni su u nedjelju teatralnim nastupom skriveni iza velikog platna, igrom sjena i svjetla, oduševili tročlani žiri i publiku showa 'Supertalent'. Predstavu 'Slike s izložbe', koja govori o borbi između dobra i zla, izvelo je osmero glumaca amatera koji su tijelima oblikovali likove. Majstori sjena žele proširiti interes za neverbalnim kazalištem. Tim pokretima učio ih je bugarski glumac, lutkar i redatelj Velimir Velev, koji trenutačno živi u Karlovcu.

Učenici i studenti kažu kako je uvježbavanje pokreta jako zahtjevno i teško jer i najmanji pokret mijenja oblik sjene. U ansamblu su, među devet djevojaka, samo dva mladića.

- Najteže je kada mi visoki moramo čučati, a niži ispružiti ruke uvis te pri tome kontrolirati pokrete - kaže Ivan Kalčić (26).

Dodao je kako mu je s djevojkama lijepo raditi. Priznao je da su se neki na probama i zaljubili.

S njim se složio i Ivan Holjac (25). Najmlađa članica je Nikolina Jelenčić (13), ali se sjenama bavi najdulje, godinu i pol.

Vježbe su fizički naporne i često zbog toga dobiju upalu mišića.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Saphir 25.10.2011.

    Ma meni su mrak, stvarno posebni... Baš zanimljivo za gledat. A ne onaj štrumf, pa kaj je to bilo hahaha?

  • SekaAllTimeLow 25.10.2011.

    samo oni? pa ne bi se baš kladila, al fora uglavnom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare