To je to što me zanima!

Samo prijatelji i obitelj: Špiro Guberina pokopan je u Šibeniku

Na skromnom sprovodu, obitelji i prijateljima pridružila se i klapa. Brojni obožavatelji oprostili su se od voljenog glumca u komentarima ispod videozapisa
Vidi originalni članak

Kazališni, televizijski i filmski glumac Špiro Guberina preminuo je u 88. godini u domu za starije i nemoćne u Zagrebu. U svom rodnom Šibeniku, glumac je danas pokopan. 

 

Prijatelji i obitelj pod epidemiološkim mjerama ispratili su legendarnog glumca na vječni počinak. Snimku sprovoda na društvenim mrežama objavilo je pogrebno poduzeće grada Šibenika. 

Na skromnom sprovodu, obitelji i prijateljima pridružila se i klapa. Brojni obožavatelji oprostili su se od voljenog glumca u komentarima ispod videozapisa. 

U ponedjeljak je u foajeu HNK Šibenik otvorena je knjiga žalosti za Špiru. 

Špiro se proslavio kao strikan Jozo u serijalu 'Velo misto' i Divac u 'Prosjacima i sinovima', a zatim odigrao još niz zapamćenih uloga. Dobitnik je Nagrade 'Vladimir Nazor' za životno djelo 2011. godine. Šibenčanin u svom bogatom umjetničkom radu odigrao je preko dvjesto različitih uloga u kazališnim predstavama, na filmu i na televiziji. 

 

Idi na 24sata