To je to što me zanima!

Sara Renar: Svaka pjesma je projekt koji kreće od teksta

Sara Renar je ispričala kako je završila osnovnu glazbenu školu, instrument violina, a u srednjoj školi se počela baviti pjevanjem te je naučila i osnove gitare
Vidi originalni članak

Mlada kantautorica Sara Renar, s iskusnom ekipom glazbenika, u ožujku će predstaviti album "Djeca" koji je nedavno najavljen singlom "U velikom stilu". Sara je za portal SoundGuardian ispričala kako je završila osnovnu glazbenu školu, instrument violina, a u srednjoj školi se počela baviti pjevanjem te je naučila osnove gitare.

- Inače me kroz život me neka vrsta javnog nastupa stalno pratila, bilo kroz debatne radionice u srednjoj, bilo kroz razne pokušaje bendova početkom faksa. Glazba me intrigirala u umjetničkom smislu, ali i kao vrlo snažno sredstvo komunikacije. Onda sam u jednom trenutku krenula raditi vlastite pjesme - rekla je mlada glazbenica. Dodala je kako je za nju svaka pjesma projekt koji kreće od teksta i osnovnih formi. Ispričala je i kako je došlo do suradnje s Aquarius Recordsom.

Glazba me intrigirala u umjetničkom smislu, ali i kao vrlo snažno sredstvo komunikacije

- Do suradnje je došlo kada smo Alan Dović (tadašnji gitarist) i ja ušetali 2011. u Aquariusov ured s gotovim spotom i pjesmom „Trebam te“. Ekipa iz Aquariusa je prepoznala potencijal i tako je krenulo. Govoreći iz perspektive neafirmiranog autora, uloga izdavača je više u smislu promocije i „garancije kvalitete“ nekom radijskom uredniku da ti pusti stvar u eter. Ja sam osobno ocijenila da mi dobro dođe medijska potpora jake izdavačke kuće, ali snimanje albuma sam u cijelosti sama financirala, između ostalog prodala sam auto - kazala je Sara.

>>> Cijeli intervju pročitajte na SoundGuardianu

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nincheble 28.02.2013.

    a tko si ti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare