To je to što me zanima!

Sedam godina bez slavuja Vinka Coce: U mislima i srcima je svih

Vinko je za života otpjevao pjesmu 'Odnija me život' koju je napisao Ante Padovan. Na obljetnicu smrti velikog glazbenika Scardona je pjesmu odlučila pustiti
Vidi originalni članak

Prije sedam godina u splitskoj bolnici preminuo je glazbenik Vinko Coce u 59. godini. Vinko je od malih nogu bio talent za glazbu. Premda više nije s nama, njegove pjesme i dalje odzvanjaju. U mislima je i srcima svih. 

Na obljetnicu njegove smrti diskografska kuća Scardona objavila je pjesmu 'Odnija me život' koju je napisao Ante Padovan. Vinko ju je za života otpjevao, a pjesmu su već izvodili klape Drid i Kampaneli. Vinko ju je čuo na lokalnom radiju i poželio ju je snimiti, što mu je Padovan ostvario i čuvao pjesmu do današnjih dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nastala je prije dvadesetak godina, a svjetlo dana pjesma je ugledala 2007. u izvedbi klape Drid na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Pjesmu sam potom snimio u izvedbi klape u svom studiju, nakon čega se puštala na radiju Trogiru. Tako ju je i Vinko čuo i poželio je snimiti, što smo i realizirali u mojem studiju početkom 2008. - ispričao je Ante za portal DalmacijaDanas.hr.

Dodao je kako u malom gradu nije bio problem poznavati Vinka, a upoznali su se na početku njegove karijere.

- Kao mladi bend često smo svraćali u njegov CD shop, gdje smo mu pokazivali svoje pjesme i tražili savjete. Kasnije smo se znali susretati na humanitarnim koncertima, ali i u njegovom domu. Jednom smo zajedno i svirali u konobi - prisjetio se Padovan. 

PET GODINA BEZ COCE Supruga legendarnoga pjevača: 'Još plačem za svojim Vinkom'

Vinkov tempo je bio naporan, iz dana u dan jurio je s jednoga kraja Hrvatske na drugi. Prolazio je kilometre i kilometre... Kad je mogla, njegova udovica Janja je s njim putovala, bila na koncertima i pazila na njegovo zdravlje.

- Najteže mi je zato što ga često vidim i čujem - rekla nam je prošle godine udovica Vinka Coce.

Coce je pjevao u klapama, a 1991. je započeo solo karijeru. Imao je velike hitove, poput 'Ribari', 'Mirno spavaj, ružo moja', 'Da je meni s tobom kroz pasike'...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • crna žena 27.10.2020.

    Da su suze biseri, mi bi bili bogati, MAMA, ADIO.

  • Strlici95 27.10.2020.

    Kapetane tribali bi domaaa

  • 27.10.2020.

    Pokoj mu duši 🙏 nema više takvih ljudi tako dobre duše i tako predivnog glasa..

Komentiraj...
Vidi sve komentare