To je to što me zanima!

Šerbedžija nakon 37 godina na Dubrovačkim ljetnim igrama

Rade Šerbedžija je s gitaristom Miroslavom Tadićem, u sklopu popratnog programa 'Pisci na Igrama', izveo program 'Meni se dušo od tebe ne rastaje'
Vidi originalni članak

Rade Šerbedžija (69) se nakon 37 godina vratio na Dubrovačke ljetne igre i večer prije današnjeg zatvaranja, na Lovrijencu, s gitaristom Miroslavom Tadićem, u sklopu popratnog programa 'Pisci na Igrama', izveo program 'Meni se dušo od tebe ne rastaje'. Naravno riječ je o pjesmi Branimira Johnnyja Štulića, koju je Rade nedavno prepjevao i objavio na zadnjem albumu, 'Vrijeme je draga vrijeme je'.

Prisjetio se i pokojnog glumca Predraga Vušovića Pređe, pa je za njega izveo pjesmu 'Sletjeti u Dubrovnik'. Kao i obično na njegovim recitalima ovakvog tipa, Šerbedžija je izveo i neke makedonske skladbe, 'Eleno kerko' i 'Izlezi Vido', a i ponovno je utjelovio Hamleta interpretacijom monologa 'Biti ili ne biti'.

Inače, s Miroslavom Tadićem, Šerbedžija je snimio dva albuma, 'Ponekad dolazim, ponekad odlazim' i 'Imam pjesmu za tebe'. Kako 24sata.hr ekskluzivno saznaje, u studenom će biti objavljen dvostruki live DVD i CD sa snimkom koncerta koji je Rade s grupom Zapadni kolodvor izveo u travnju ove godine u Lisinskom, a na kojem je gostovao i  Arsen Dedić. Rade je ovih dana završio režiju filma „Oslobađanje Skopja“, slijedit će početkom prosinca zimska turneja sa spomenutim ansamblom. Iduće godine idu i na 18-odnevnu švedsku turneju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • isoc41 26.08.2015.

    ovoliki medijske paznje od vas ne dobiva ni milorad pupovac...

  • Eduard Tudorović 26.08.2015.

    Kao glumac OK! kao ćovik govno!

  • _________ 25.08.2015.

    Baš me zanima jel' pustio suzu koju kao i 91. kad je iz Hrvatske otišao... emotivan je to trenutak, nakon 37 godina nastupiti na dubrovačkim ljetnim igrama... mada čujem da se žali kako će opet otići jer kaže da ga je Hrvatska ponovo razočarala jer ne izdvaja dovoljno novca za njegovo privatno kazalište i boravak na Brijunima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare