To je to što me zanima!

'Siščani su zaslužili da im jazz sviramo. Pazimo na sve mjere'

Tijekom proteklih godina Siscia jazz club su posjetila sva najznačajnija glazbena imena jazza, bluesa, swinga i sličnih pravaca u Hrvatskoj i svijetu
Vidi originalni članak

Siscia open jazz & blues festival otvoren je u ponedjeljak svirkom benda Swing Again. Kao i svake godine, Siscia jazz klub, smješten u povijesnoj zgradi Malog kaptola na obali Rijeke Kupe, privukao je brojnu publiku. No, kao svi događaji, i ovaj će do 18. srpnja biti u posebnom režimu.

- Jako sam zadovoljan da su ljudi došli, a i da smo uspjeli u pridržavanju svih propisanih mjera. Broj gledatelja je ograničen, a veseli me da i oni koji su došli paze kako se ponašaju, odnosno paze na na razmak i distancu - rekao nam je organizator, poznati jazz muzičar Damir Kukuruzović.

Tijekom proteklih godina Siscia jazz club su posjetila sva najznačajnija glazbena imena jazza, bluesa, swinga i sličnih pravaca u Hrvatskoj i svijetu. Inače traje i dulje, ali ove godine situacija nije najpovoljnija pa su sretni i zadovoljni da nisu morali otkazati i ovih nekoliko dana koliko traje.

- Moramo biti oprezni, ali Siščani su zaslužili da im sviramo. Ovo je već postala tradicija, ovo je već 15. godina, a i godišnje imamo oko 50, 60 jazz koncerata. Dolaze nam i gosti iz drugih gradova, tako da nam je važno da smo tu za ljubitelje jazza i ove godine - dodao je Kukuruzović.

Inače, prve pisani tragovi o jazzu u Sisku datiraju iz 1926. godine, kad je u sklopu čajanki NK Segesta svirao jazz band 'građansko-vatrogasne' glazbe. A ove godine, osim Swing Again, koji su nastupili na otvorenju festivala, još sviraju i Kovačević Brothers, Jazziana Croatica, Filmmusicorkestar te The Greenhill Boys.     

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare