To je to što me zanima!

Sjećanje na glumicu: ‘Ena je bila jednostavna i divna žena’

USPOMENE ŽIVE Što sam starija, to sve više osjećam da je Ena prisutna u meni. Bile smo nevjerojatno vezane, rekla je jednom prilikom njezina sestra Mia...
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije 18 godina u tragičnoj prometnoj nesreći na Braču poginula je tad 40-godišnja glumica Ena Begović. Redateljica Snježana Tribuson (61) često se sjeti Ene, pogotovo na dan Velike Gospe. Upoznala ju je na snimanju filma “Tri muškarca Melite Žganjer”. Opisala je i detalje po kojima je pamti.

ENA BEGOVIĆ Miljenica Zagreba: Bilo joj je mrsko skidanje žena u filmu

- U vrijeme kad smo snimali film Ena je već imala status zvijezde. U filmu se radi o zafrkanciji i mislila sam da će joj biti problem opustiti se, a ona me ugodno iznenadila. Uopće nije bila komplicirana kao druge glumice koje u to vrijeme nisu ni uživale status u društvu koji je imala Ena - kaže Tribuson i nastavlja:

- Bila je tako simpatična. Kad bi ušla u garderobu, nikad se nije žalila na kostime koje je trebala obući. Enin život obilježila je romansa s biznismenom Josipom “Dikanom” Radeljakom, koja je završila brakom i njezinim prvim djetetom, kćerkicom Lanom. Enina sestra, glumica Mia Begović (55), jednom je prilikom rekla kako su joj uspomene na sestru još žive. Enina smrt za nju je bila velika prekretnica.

- Velikoj Gospi zavjetovana sam od malih nogu. Nekako se to dogodilo baš na taj dan. Cijelo ljeto prolazi mi u iščekivanju tog datuma - istaknula je Mia. Što je starija, osjeća kako je Ena sve prisutnija u njoj. Kaže kako čovjek tek s vremenom shvati koliko su dragocjeni neki ljudi...

- Ja sebe ne doživljavam kao jedinku, uvijek smo bile nas dvije. Bile smo nevjerojatno vezane i nevjerojatno otvorene - izjavila je Mia.

Simpatična: Bila je tako simpatična, nikad se na ništa nije žalila, prisjeća se je redateljica Snježana Tribuson

Na svom profilu na Facebooku objavila je emotivan status. - Ovo je dan, kada se ljubav pretvara u muklu čežnju.. - piše Mia.

VIDI OVO: Zbogom Suba: Suigrači se opraštaju od Danijela.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • 16.08.2018.

    Dikan je uzor svakom pravom muškarcu u Hrvata. A i šire- u smjeru jugoistoka.

  • ha eto 16.08.2018.

    Bila je i ovo i ono i nevina je bila

  • slavonka_s 16.08.2018.

    Za mene je uvijek bila posebna. Meni pojam ženske ljepote i ženstvenosti. Prekrasna. A ljudi moji, ne osuđujte.... Koliko ste vi puta pijani sjeli za volan.... Samo što ste imali sreću da niste nikoga ubili.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare