To je to što me zanima!

Skandali za pamćenje: Ove pikanterije obilježile su Porin

20 GODINA PORINA Dino Dvornik mokrio je s balkona po gostima koji su sjedili na terasi kafića, a Severina se na pozornici hrabro obračunala sa Zrinkom Tutićem
Vidi originalni članak

Najuglednija hrvatska diskografska nagrada ove godine dodjeljuje se 20. put. Rijetko tko se sjeća govora zahvale dobitnika, ali se skandali i danas prepričavaju među estradnjacima.

Dino Dvornik obilježio je dodjelu 1997. godine u Opatiji. Pokojni pjevač je s balkona hotela mokrio po gostima koji su sjedili na terasi kafića.

- Bio je to Dinin obol tamošnjem šušuru koji mu se nekad sviđao, a nekad ne - kaže nam Danijela.

Iste godine Davor Gobac kao prezenter nije izgovorio tekst koji su mu napisali scenaristi, nego je majci u izravnom prijenosu nonšalantno poručio kako može biti sigurna da neće napraviti nikakvu nepodopštinu jer je smješten u sobi s Dinom. Severina je ostala zapamćena na Porinu 2002. godine u Dubrovniku. Uživo je izvela pjesmu “Mala je dala”, a u posljednji tren promijenila je riječi. Dok je pjevala, gledala je u Zrinka Tutića koji je sjedio u prvom redu gledališta. Pjevačica se na taj način obračunala s kompozitorom i menadžerom. Nekoliko godina prije njihova je suradnja prekinuta velikom svađom.

Mnogi izvođači su se složili da je 2008. upravni odbor nagrade napravio veliku pogrešku. Naime, tragično preminuli Toše Proeski ostao je bez triju nominacija jer je stranac. Album “Igra bez granica”, koji je snimio u Hrvatskoj s našim autorima, smjestili su u kategoriju stranog albuma.

Te godine TBF je osvojio šest kipića, a Mladen Badovinac je onaj najvažniji, za album godine, darovao novinarki.

- Što će mi to na polici? - upitao se Mladen.

Skandali za pamćenje

Osim što je Porin 2011. godine u Biogradu pamtila po osvajanju nagrade za najbolju pjesmu “Bižuterija”, Jelena Rozga ga je pamtila i po vlastitim suzama. Naime, njezini kolege nisu bili oduševljeni što je osvojila nagradu te su je hladno pozdravljali i poprijeko gledali.

- Promatrali su me kao neprijatelja. Ništa mi nije bilo jasno. Pitala sam se jesam li nešto skrivila, jesam li možda nekome nešto ružno napravila - rekla je tada Jelena i dodala da ne zna kad se u životu tako neugodno osjećala. Prvo je plakala od sreće, a onda od tuge jer nije razumjela zašto su se svi tako grozno ponijeli prema njoj. Josipa Lisac nije plakala, ali je bila užasno ljuta na organizatore Porina 2010. jer su ga stalno premještali.

- Malo je u Opatiji, pa malo u Makarskoj, a sad u Biogradu – uzrujana je bila pjevačica. Na koncertu uoči Porina izgubila je živce jer joj je užasno smetala vika djece koja su se igrala ispred dvorane. Goran Bare je godinu prije također bio “tankih živaca” te je pobjesnio na fotoreportere. Vikao je da će ih sve pobiti.

- Ti ćeš mene slikati! Ko si ti? J...m te u fotoaparat - vikao je Bare loveći fotoreportere oko stolova. Gađao ih je čašom, a nakon nekoliko krugova se uspio smiriti jer se umorio.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • someral 11.05.2013.

    A kaj devedesetih nije bilo slika u boji.

  • Picmic 11.05.2013.

    Sve same ''zvijezde''...

  • snoopylove4ever 11.05.2013.

    Uff pala sam na guzicu od skandala!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare