To je to što me zanima!

Skoro svi rekordi se ruše pred novim 'Zvjezdanim ratovima'

Disney je za cijelokupnu Lucasovu franšizu 2012. godine platio nevjerojatnih četiri milijarde dolara. Po svemu sudeći, napravili su najbolju investiciju u svojoj povijesti
Vidi originalni članak

Foršpan ‘Zvjezdanih ratova’ nas je upitao jesmo li osjetili buđenje Sile, a naš odgovor je zasigurno da. Jer ‘Zvjezdani ratovi’ su se probudili iz četrnaestogodišnjeg sna i jurišaju na sve rekorde box officea.

Prema izvješćima s Box Office Mojoa, pretprodaja karata je već utržila preko 100 milijuna dolara , od čega su 60% karte za ovaj vikend. Kad pogledamo da je dosadašnji rekord držao ‘Vitez tame: Povratak’, s 25 milijuna , onda je jasno o koliko velikoj brojci pričamo.

Ne samo to, već film ne pokazuje nikakve naznake usporavanja ili posustajanja. Pretprodaja još uvijek traje i mogla bi prijeći i svotu od 120 milijuna, a predviđa se da bi ukupna početna zarada mogla biti između 180 i 220 milijuna dolara. Ako film uspije doseći brojku od 220 milijuna, prijeći će i zaradu dosadašnjeg rekordera, ‘Jurskog parka’, koji je zaradio 209 milijuna.

Ono što je u ovoj nevjerojatnoj priči najbolje je to što film u kina u redovnu distribuciju dolazi tek danas (u SAD stiže sutra), tako da će prave brojke vrlo vjerojatno zapanjiti sve. Dodamo li tome iznimno pozitivne recenzije sa svih strana , posve je moguće da pred sobom imamo najveći hit u povijesti.

Film se u SAD otvara u 4100 kina, u svim mogućim formatima, od 2D preko 3D do IMAXa i D-Boxa, pa do Premium LFS-a, što je također svojevrstan rekord.

Ali kada pogledamo koliko je truda i rada uloženo u cijeli projekt, i kad uzmemo u obzir činjenicu da film mora zaraditi preko 600 milijuna da bi se mogao smatrati uspješnim, jasno nam je da će se o profitabilnosti ipak trebati govoriti tek za par tjedana, kada prođe inicijalni val oduševljenja.

Lucasfilm Ltd.

Film je dostupan u svim formatima - IMAX 3d, 4dx 3d, eXtreme 3d, te u Gold class opciji , a karte za 'Zvjezdane ratove: Sila se budi' su dostupne i u pretprodaji na svim blagajnama CineStarovih kina, kao i putem online kupovine.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Fallout22 19.12.2015.

    Moze on rusat rekorede, ali nikada nece srusit Avatara sa prvog mjesta.

  • MatkoZZ 17.12.2015.

    gledo sam ga, da nije bilo ljudi oko mene poceo bi se dirat, savrseno :D

  • littlemix 17.12.2015.

    najjaci film

Komentiraj...
Vidi sve komentare