Obavijesti

Show

Komentari 9

Skoro svi rekordi se ruše pred novim 'Zvjezdanim ratovima'

Skoro svi rekordi se ruše pred novim 'Zvjezdanim ratovima'
6

Disney je za cijelokupnu Lucasovu franšizu 2012. godine platio nevjerojatnih četiri milijarde dolara. Po svemu sudeći, napravili su najbolju investiciju u svojoj povijesti

VIDEO

Foršpan ‘Zvjezdanih ratova’ nas je upitao jesmo li osjetili buđenje Sile, a naš odgovor je zasigurno da. Jer ‘Zvjezdani ratovi’ su se probudili iz četrnaestogodišnjeg sna i jurišaju na sve rekorde box officea.

VIDEO

Prema izvješćima s Box Office Mojoa, pretprodaja karata je već utržila preko 100 milijuna dolara , od čega su 60% karte za ovaj vikend. Kad pogledamo da je dosadašnji rekord držao ‘Vitez tame: Povratak’, s 25 milijuna , onda je jasno o koliko velikoj brojci pričamo.

Ne samo to, već film ne pokazuje nikakve naznake usporavanja ili posustajanja. Pretprodaja još uvijek traje i mogla bi prijeći i svotu od 120 milijuna, a predviđa se da bi ukupna početna zarada mogla biti između 180 i 220 milijuna dolara. Ako film uspije doseći brojku od 220 milijuna, prijeći će i zaradu dosadašnjeg rekordera, ‘Jurskog parka’, koji je zaradio 209 milijuna.

VIDEO

Ono što je u ovoj nevjerojatnoj priči najbolje je to što film u kina u redovnu distribuciju dolazi tek danas (u SAD stiže sutra), tako da će prave brojke vrlo vjerojatno zapanjiti sve. Dodamo li tome iznimno pozitivne recenzije sa svih strana , posve je moguće da pred sobom imamo najveći hit u povijesti.

Film se u SAD otvara u 4100 kina, u svim mogućim formatima, od 2D preko 3D do IMAXa i D-Boxa, pa do Premium LFS-a, što je također svojevrstan rekord.

Ali kada pogledamo koliko je truda i rada uloženo u cijeli projekt, i kad uzmemo u obzir činjenicu da film mora zaraditi preko 600 milijuna da bi se mogao smatrati uspješnim, jasno nam je da će se o profitabilnosti ipak trebati govoriti tek za par tjedana, kada prođe inicijalni val oduševljenja.

Lucasfilm Ltd.

Film je dostupan u svim formatima - IMAX 3d, 4dx 3d, eXtreme 3d, te u Gold class opciji , a karte za 'Zvjezdane ratove: Sila se budi' su dostupne i u pretprodaji na svim blagajnama CineStarovih kina, kao i putem online kupovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine
Ivana Knoll uskočila u ružičasti bikini pa otkrila što ju sve čeka
'NIJE JOJ LAKO'

Ivana Knoll uskočila u ružičasti bikini pa otkrila što ju sve čeka

Da će ponovno bodriti Hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, otkrila je prije mjesec dana