To je to što me zanima!

Sliči lutki u izlogu, a postala je najljepša manekenka svijeta

Šveđanka Julia Schneider ima 15 godina i zabrinjavajuće je mršava. Ipak, na izboru ljepote proglasili su je najljepšom i time na noge digli udruge i razljutili medije
Vidi originalni članak

Elite Model Look jedan je od najprestižnijih izbora ljepote. Ovogodišnja pobjednica natjecanja je Julia Schneider (15). Djevojčica iz Švedske svojim je izgledom izazvala negodovanje raznih udruga. Julia je naime pretjerano mršava pa postoji strah da će njen izbor za najljepšu manekenku djevojčice diljem svijeta potaknuti da se izgladnjuju kako bi bile 'lijepe' poput nje. 

- Kosturi bi trebali iskakati iz ormara u crtanim filmovima i plašiti djecu, a ne hodati po modnim pistama - piše The Montreal Gazette.

Model za anoreksiju

Julia je još u pubertetu  i nije se u potpunosti razvila, mršavost joj je česta pojava u obitelji i uz to obožava hokej. Kako god bilo, njena pobjeda na natjecanju nije najbolji izbor, smatraju stručnjaci. 

- Julia više izgleda kao model za anoreksiju nego elitna manekenka i ni jedna je modna kuća ne bi trebala angažirati kako bi služila kao primjer ljepote - piše The Montreal Gazette.

Ostale djevojke koje su bile na izboru na kojem je Julia pobijedila također su mršave, no ni jedna ne izgleda bolesno poput pobjednice. 

- Najveća mi je želja baviti se manekenstvom. Osjećaj koji imam kad hodam po pisti ne može se mjeriti ni sa čime drugime - priča Julia. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • durango11 08.12.2011.

    Fugly girl

  • Lezbejka 08.12.2011.

    Cura izgleda izvrsno, međutim ja kao dizajner ipak ne preferiram na pisti takvu mršavost. Opet plust size modeli su isto nakaradni. Neka mršavost, zdrava mršavost je ok prema meni. Ovo se ne zove anoreksija, ovo se eventualno može zvati pretjerana mršavost ili pothranjenost jerbo anoreksija je stanje mozga, znam sve o tome u vezi sam s jednom već eto jako dugo. Ona nije trebala pobijediti, ali nije je se trebalo niti zaustaviti u njenom napretku jer ako kaže da ima takve gene (to nadzirati strogo) ona može raditi kao model zašto ne ali ipak pobjednici natjecanja su uzori mnogima tako da bi model sa mesom tu i tam dobro došao, možda bi spriječio anoreksiju i bulimiju u par slučajeva.

  • mila 19 08.12.2011.

    što luđe-to bolje..bitno je da se narod zabavlja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare