To je to što me zanima!

Snimanje zloglasnog filma je napokon je prišlo svojem kraju

Još sada već stvarno daleke 1998. godine je započeo rad na filmu 'The Man Who Killed Don Quixote'. Nakon sveg tog vremena pred nama je prvi video iz filma
Vidi originalni članak

Jedan od redatelja s istinski posebnom karijerom svakako je bivši montipajtonovac Terry Gilliam. Veliki je redatelj već godinama upleten u snimanje filma 'The Man Who Killed Don Quixote', koji nikako nije dolazio svojem kraju. Prije gotovo godinu dana snimanje je zgotovljeno, a kako se čini, i postprodukcija se približila koncu.

KOMEDIJA 'TI LOVIŠ!' Nešto što je bilo samo obična igra pretvorilo se u stvarnost

Sama produkcija filma otpočela je istinski davne 1998. godine, kada je Gilliam snimio 'Strah i prijezir u Las Vegasu'. Taj film je jako podbacio na kino blagajnama no ipak je redatelju omogućio da krene s radom na svojem narednom filmu, 'The Man Who Killed Don Quixote'.

Glavni glumac trebao je biti tragično loš Johnny Depp, no začudo, to nije najgore što se filmu dogodilo. Francuski glumac Jean Rochefort, također u glavnoj ulozi, pretrpio je ozljedu kralježnice, a sam filmski set uništen je u nenadanoj poplavi. O cijeloj 'komediji' i lošoj sreći koju je film imao tijekom prvih pokušaja snimanja napravljen je i dokumentarac 'Lost in La Mancha'. Uz te probleme, pojavili su se i druge pravne začkoljice vezane za ekranizaciju.

No s vremenom su svi problemi raščišćeni, pa je tako film snimljen, montiran, a dobili smo napokon, nakon gotovo 20 godina čekanja, i prvi foršpan.

Kako je prošlo toliko vremena, kompletno je zamijenjena glumačka postava. Tako je umjesto Johnnyja Deppa u igri pravi glumac, tj. Adam Driver. Glumac je preuzeo ulogu Tobyja Grisonija, direktora marketinga koji slučajno otputuje u prošlost. U prošlosti upozna osobu koja tvrdi da je Don Quixote (Jonathan Pryce, omiljeni Gilliamov glumac). Dogodovštine tek tada za pravo počnu.

Pogledajte prvi foršpan

Kao i inače kad je Gilliam u igri, začudnost je ključan faktor u filmu. Iako redatelj prolazi kroz relativno loš period svoje karijere, kada mu beznačajni autori poput Sarah SIlverman i Judda Appatowa traže greške u djelima, kao da traže dlake u jajetu, i dalje nam se čini da ćemo dobiti još jedan izvrstan film. Uostalom, na takvu kvalitetu smo i naviknuli kada je Gilliam u pitanju.

Uz Drivera i Prycea u filmu glume i Stellan Skarsgård te Olga Kurylenko. A koliko god film bio čudan i 'gilliamast', ipak nam se čini da će publika prepoznati njegovu kvalitetu.

Prvi je foršpan pred nama, no datum izlaska filma još uvijek nije objavljen. Kada postane dostupan, obavijestit ćemo vas.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare