To je to što me zanima!

Šogor i baka pomogli Eni oko večere, a gosti joj to zamjerili

Zoran je Eni dao devetku, Marija sedmicu jer joj je smetalo što su baka i šogor bili 'ispomoć', Spomenko ju je počastio osmicom, a Dubravki je sve bilo savršeno i dala je Eni ocjenu deset
Vidi originalni članak

Natjecatelje iz Moslavine danas će u „Večeri za 5 na selu“ ugostiti najmlađa kandidatkinja, ekonomistica Ena Petković iz Kutinske Slatine.

- Sve što me mama naučila naginje na tradicionalnu stranu - rekla je 30-godišnjakinja koja, uz svoje kulinarske vještine, želi pokazati i ljepote kleti Romić.

Nakon nabave namirnica Ena je počela pripremati svoj jelovnik, koji se sastoji od predjela Nije slatko, al' je torta, glavnog jela Moslavina u bakinom loncu i desert Taškrle.

- Vidim da je bakin meni u igri - bio je zadovoljan Zoran, a Dubravka je negodovala : „Žao mi je što si nisam ponijela neki sendvič.“

Baka Nada uskočila je pomoći svojoj unuci u spravljanju knedli za glavno jelo, a za Dubravku će napraviti malo drukčije jelo - umjesto divljači, dobit će gljive. A kad je stavila kuhati knedle, Ena je počela s pripremom predjela.

- Nadam se da mi neće poslužiti nešto što ne jedem jer se baš zainteresirala za veganski način prehrane - rekla je Dubravka. Na red je došao desert - i to pravi tradicionalni, a Dubravka će dobiti voćnu salatu.

Marija je došla ranije kako bi Enu iznenadila frizurom, a dotad je Enin šogor pripremao aperitiv.

- Bilo bi mi draže da je Ena to sama odradila - komentirala je Marija. Ubrzo su došli ostali natjecatelji i svi su nazdravili rakijom za zabavnu večer, a Ena ih je ugodno iznenadila pogačicama.

Predjelo su svi jeli osim Dubravke jer je u njemu bilo sira, no ona je dobila svoje!

- Ena se potrudila i napravila predjelo samo za mene. Svaka joj čast, baš je draga - rekla je Dubravka. Kad je donijela glavno jelo, Zoran je odmah imao komentar.

- Izgled me nije bacio s nogu, bilo mi je normalno napravljeno, ali ništa posebno - rekao je. Dubravka je dobila svoju verziju glavnog jela, a Marija također ne jede divljač, ali je naglasila: „Prvi put u životu učinit ću iznimku, probat ću barem komadić.“

Tijekom večere potegnula se priča kako pobjednik plaća janjca, a Spomenko ga peče, što se nimalo nije svidjelo Dubravki.

- Imala sam jedno malo janje koje sam othranila na dudicu i nekako ga ne mogu zamišljati na nečijoj večeri, nemojte se ljutiti - rekla je, no Marija ne vidi zašto je onda uopće došla u „Večeru za 5 na selu.“ Taškrle su se svidjele svima, baš kao i Dubravki njezina voćna salata, a uslijedilo je još jedno iznenađenje - Enin šogor donio je svima vino na dar. 

Prvu je ocjenu dao Zoran i on se odlučio za devetku jer umak u glavnom jelu nije bio po njegovu ukusu, Marija je dala ocjenu sedam je desert bio preobilan, a i malo joj je smetalo što su joj baka i šogor pomagali, Dubravki je sve bilo savršeno pa je Ena dobila ocjenu deset, a Spomenko je dao osam jer je više očekivao od predjela, a i glavno jelo nije mu bilo dovoljno pikantno. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • klle@ 06.06.2019.

    Ja očekujem do kraja tjedna da se Marija i Dubravka pošoraju!

  • 06.06.2019.

    Ena je simpatična,no isto je mogla katering naručiti jer koliko sam vidjela,ona je nasjeckala mrkvu i stavila pekmez na taške..ocjena za jelo pripada baki..još će i pobjediti..

  • dillinger_1 06.06.2019.

    Ona prosla i ova nisu veganke i tocka..ako ides malo probat,nisi vegan

Komentiraj...
Vidi sve komentare